2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer előrendelés érkezett a világ legcukibb villanyautójára

2016-os genfi bemutatója óta mintegy 8000 ember tette le a foglalót és rendelte meg a Micro Mobility Systems tisztán elektromos, Microlino elnevezésű miniautóját a világ minden tájáról, mely az ikonikus BMW Isetta modelltől kölcsönözte extravagáns, buborék alakú formatervét. 

Nemrég (itt) mi is beszámoltunk a világ legcukibb villanyautójának kikiáltott Microlinóról. A pöttöm járgány 450 kiló és 2,4 méter hosszú, s a maga 20 lóerős elektromotorjának köszönhetően akár 90 km/h-val is „száguldhatunk” vele. 

A 8 kWh-s lítiumion akkumulátorral 126 kilométer távolságba jutott a hatótávteszteken, a 14,4 kWh-s aksival pedig egy 202 kilométeres utazásra számíthatunk egyetlen töltéssel.

Már több ezer előrendelés érkezett a legcukibb elektromos miniautóra Fotó: Microlino Mobility

Már a debütálás pillanataiban is nagy sikert aratott, hiszen kis mérete és komikus megjelenése ellenére a Microlino olyan specifikációkat tudhat magáénak, amelyek már több mint elégségesek a városi használathoz, különösképpen a 12 000 eurós indulóárért, azaz 3,9 millió forintért.

Az előrendelések legnagyobb része Németországból érkezett, ahol 3257 fogyasztó döntött a Microlino mellett, de a vállalat otthonában, Svájcban is 1657-en foglalták le a villanyautót. Hozzájuk fognak először megérkezni az elkészült darabok a jövő év elején, a németek pedig néhány hónappal később örülhetnek új járgányuknak.

Neked ajánljuk
Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Villanyautók: kikerül a városokból, de nem szűnik meg a környezeti terhelés? Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam