2019. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Forgalomba állt az Alstom hidrogénmeghajtású vonata

Hamburg vonzáskörzetében forgalomba helyezték a világ első üzemanyagcellás személyszállító vasútját. A  Coradia iLint névre keresztelt, 150 utas szállítására alkalmas szerelvényből egyelőre csak két darab létezik, de a gyártó 2021-ig még 14-et állítana üzembe. 

A világ első hidrogén és oxigén által hajtott, üzemanyagcellás, elektromos erőforrással működő vonata 140 km/órás sebességre képes.

A hidrogént speciális töltőállomás szolgáltatja. Ez egy 12 méter magas, sínek mellé helyezett acéltartály, a gázt innen pumpálják a kocsik tetején található kisebb tartályokba. A nulla károsanyag-kibocsátású vonat egy töltéssel ezer kilométert tesz meg. A töltőállomás mobil, áttelepíthető, az Alstom 2021-re ígéri, hogy fix töltőállomást épít a vonalon. Erre az időpontra

még 14 kétkocsis szerelvényt fognak leszállítani, kiváltva ezzel az Alsó-Szászország e vonalán közlekedő dízelflottát.

Az Alstom minden jel szerint Nagy-Britanniában is az első vállalat lesz, amely hidrogén hajtotta, üzemanyagcellás vasúti szerelvényt szállít. 

Neked ajánljuk
Repülőgéptársaság lett Európa „új szénerőműve” Párizs útjait is ellepik a villanybuszok Ezért muszáj az EU-nak javítania az energiatárolási kapacitásán Újra eljött a Föld napja Csontsoványan tántorgott be egy jegesmedve egy orosz faluba (videóval)
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam