2020. május 31., Angéla, Petronella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos autókat is gyártanak majd a győri Audi üzemben

Magyarország európai autóipari nagyhatalom lett – mondta Szijjártó Péter az Audi Hungária Zrt. alapításának 25. évfordulóján rendezett ünnepségen, miután az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke, Abraham Schot bejelentette: elektromos meghajtású járműveket is gyártanak majd Győrben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarország az elmúlt években gazdasági, politikai és emberi értékeket is fel tudott mutatni, amelyek révén hazánk versenyképes és vonzó befektetési cél lehet. 

A miniszter hangsúlyozta, hogy „ma Magyarország erős, büszke és az európai növekedés motorját jelentő közép-európai együttműködés legfontosabb országa”, amiben szerepe van azoknak a vállalatoknak is, amelyek „a magyar emberekbe helyezték a bizalmukat”. Ilyen vállalat az Audi is, mert nélküle az ország nem járhatta volna be azt az utat, amelyet az elmúlt 25 évben bejárt.

Bejelentették, hogy elektromos járműveket is gyárt a jövőben az Audi Hungaria Zrt. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Abraham Schot az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az Audi küldetése az elektromobilitás,

2025-ig az Audi valamennyi modellje elérhető lesz elektromos változatban, amelyekbe Győrben készülnek a motorok.

Az elnök az elektromos autók győri gyártásának indulására nem jelölt meg időpontot, de kitért arra, hogy a jövő az önvezető autóké és a fenntartható hajtásrendszereké.

Neked ajánljuk
Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió Napelemgyár épül Kecskeméten Rekordszámú új ragadozó szivacsfajra bukkantak Ausztrália partjainál Ha nem rohan el fülünk mellett a madárdal...
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam