Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön rendel, a Renault robotautója kézbesít

A Renault bemutatta az EZ-PRO nevű új modelljét, amely önvezető, elektromos meghajtású, hálózatba köthető, és elég sok mindenre lehet használni. A jármű azonban elsősorban az online kereskedelem erősödése miatt kaphat kiemelt szerepet, hiszen lehetővé teszi az árucikkek emissziómentes kiszállítását.

Az EZ-PRO az áruszállítás mellett más feladatokat is elvégezhet, például átalakítható büfévé, vagy lehet mozgó csomagátvevő pont is. 

A jármű egy autonóm vezetői egységből és vezető nélküli szállítómodulokból áll. A francia gyártó ugyanis abból indult ki, hogy a szállításban nem lehet majd teljesen lemondani az emberről.

Az EZ-PRO mindkét egysége 4,8 méter hosszú, 2,1 méter széles és 2,2 méter magas.  A hasznos raktér előbbiek esetében 6 m3, míg az utóbbiaknál 12 m3, a szállítható hasznos teher pedig 1, illetve 2 tonna.

Elektromos robotjárművet fejlesztett ki a Renault Fotó: Renault

Az ötlet erőssége, hogy akár számos különböző típusú termék kiszállítható egyszerre, miközben mindegyik járműnek akár saját fizetési rendszere és ügyfélköre lehet. Ennek ellenére mindegyik szállítóegység egyetlen platform segítségével kiszolgálható. Szintén előnyös, hogy az egyes modulok akár különböző internetes boltok megrendeléseit is kiszállíthatják, illetve eltérő kerületeket vagy kerületrészeket kereshetnek fel. Mindez jelentős mértékben növeli a hatékonyságot és csökkentheti a szállítási költségeket.

A konstrukció kifejlesztésénél az volt a lényeg, hogy optimális áruszállítási megoldást kínáljon mind a csomagokat feladóknak, mind a címzetteknek.

Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a 7-es BMW-t Leonardo DiCaprio az elektromos Fiat reklámarca Közel 8 millió villanyautó van már az utakon A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam