2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos autók: kevés az új modell, mégis egyre többet adnak el

Az elektromos autók száma az idén Németországban meghaladja majd a 200 ezret. Ugyanakkor a 2020-ra várt egymilliós darabszámot várhatóan csak két év késéssel, 2022-ben érik el – derül ki az IFUA Horváth & Partners felméréséből.

Magyarországon mintegy ötezer zöld rendszámú autó van forgalomban a Belügyminisztérium adatai szerint, ez a személygépjármű-állomány 0,15 százalékát teszi ki. Németországban ez az érték 0,4 százalék, tehát ott 0,25 százalékponttal magasabb az elektromosautó-penetráció. A tavalyi év végén 123 ezer elektromos autó futott a német utakon, közülük 62 ezer volt tisztán elektromos meghajtású. A növekedés csaknem 80 százalékos volt, s ezzel a bővülés üteme 2012 óta most először haladta meg az előző három év átlagát. Ha ez a dinamika megmarad, akkor

2022 elejére érik el Németországban az egymilliós darabszámot, amit eredetileg 2020-ra tűztek ki.

Egyre többen váltanak elektromos autóra Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A növekedés annak ellenére gyorsult fel, hogy még mindig nincs elég modell. 2017-ben csak az Opel Ampera-e jelent meg új, tisztán elektromos meghajtású kocsiként a piacon, a második generációs Nissan Leaf pedig 2018 elején.

Ugyanakkor több autógyár is jelezte, hogy elektromos autókat is piacra dobnak majd. 

Magyarországon egyébként idén tavasszal összesen 4836 zöld rendszámos autó volt forgalomban, ezek közül 2564 volt tisztán elektromos. 2017-ben ráadásul csaknem a háromszorosára nőtt a zöld rendszámú kocsik száma hazánkban.

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Vezeték nélküli villanyautó-töltővel kísérleteznek a britek Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam