2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A német posta saját elektromos kisteherautókat gyárt

A Ford kölni üzemében megkezdődött a Deutsche Post StreetScooter Work XL áruszállító gyártása, melyet elektromos hajtáslánccal is kiegészítenek. Mint kiderült, naponta akár 16 darab Work XL modellt is elkészíthetnek, így az éves gyártókapacitás elérheti a 3500 darabot is. 

A Work XL jelenleg a legnagyobb haszongépjármű a StreetScooter portfóliójában: az autó 20 köbméteres rakterében több mint 200 küldemény fér el, és a hasznos teherbírás eléri az 1275 kilogrammot.

A Ford többféle elektromotorral és lítiumion akkumulátorral gyártja majd a modellt, amelynek legnagyobb teljesítménye 90 kW (122 LE), forgatónyomatéka pedig 276 Nm. A legnagyobb, 76 kWh kapacitású akkumulátorral

a Work XL akár 200 km hatótávolságot is elérhet.

A dízelmotoros járművekkel összehasonlítva minden egyes elektromos hajtású áruszállító 5 tonnányi szén-dioxid-kibocsátást és 1900 liter gázolajat takarít meg évente.

A Work XL StreetScooter Fotó: streetscooter.eu

A Deutsche Post DHL a németországi városokban használja majd az elektromos áruszállítót, amely más vásárlók számára is elérhető lehet.

„A Ford ideális partner számunkra, erőinket egyesítve hatásosan népszerűsíthetjük Németországban az elektromos mobilitást, és környezetbarátabbá, csendesebbé alakíthatjuk a városi áruszállítást. Az új Work XL StreetScooter tökéletes e-áruszállító a nagyvárosi kézbesítési feladatokra, így más szállítmányozók számára is izgalmas ajánlatot jelent majd” – vélekedett dr. Achim Kampker, a StreetScooter alapító vezérigazgatója.

Mint kiderült, a középtávú cél az, hogy évi 15 ezer darab elektromos járművet gyártson a vállalat.

Abban az esetben, ha tényleg sikerül ennyire felpörgetni a gyártást, akkor a StreetScootert birtokló Deutsche Post lesz Európa egyik első számú elektromos kishaszongépjármű-gyártója. Ez pedig óriási teljesítmény lenne egy logisztikai cégtől.

Neked ajánljuk
A németek is támogatják a villanyautók elterjedését A francia postások élesben tesztelhetik a Renault EZ-Flexet A németek és franciák szerint a klímaváltozás jelenti a legnagyobb politikai kihívást Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam