2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a villanyautó, amely dízeláron lesz kapható

A Volkswagen korábban már pedzegette, hogy az elektromos autókat milliók és nem pedig milliomosok számára készítenék el. A napokban ráadásul Thomas Ulrich, a gyártó elektromos mobilitásért felelős részlegének vezetője elárulta, hogy jövőbeni villanyautóikat „dízeláron” dobják piacra. 

Noha a vezető nem részletezte az elképzeléseket, a lap utánajárt: a 2015-ös Jetta TDI SE 25 százalékkal kerül többe, mint a benzinmotorral kínált Jetta 1.8T SE, miközben a dízel és benzinüzemű Touareg ára közötti különbség ennél is kevesebb, mindössze 17 százalék.

Elérhető áron kínálná a villanyautózást a Volkswagen Fotó:Volkswagen

Amennyiben a Volkswagen tartja ezt az árkülönbséget, a Golf-szerű I.D. tanulmány sorozatgyártott változatának ára 24 és 26 ezer dollár, vagyis 7 millió forint körül alakulhat. Ezzel az árral persze nem érdemes komolyan számolni, amíg el nem jön a modell bemutatója, ám a gyártó mostani kijelentése egyértelműen azt jelzi, hogy komolyan szeretnék az elektromos autókat megfizethetővé tenni.

Ahhoz pedig, hogy milliókat sikerüljön meggyőzni a váltásról, egy meggyőző árat kell prezentálniuk.

Neked ajánljuk
Villanyautó mindenáron? Újabb megfizethető modell a láthatáron Toyota: itt az együttműködés ideje A viharos változás sokakat elsodorhat az autóiparban A műanyag nem csak szemétként szennyez A műanyag Attenborough-ban emberére akadt
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam