2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a villanyautó, amely dízeláron lesz kapható

A Volkswagen korábban már pedzegette, hogy az elektromos autókat milliók és nem pedig milliomosok számára készítenék el. A napokban ráadásul Thomas Ulrich, a gyártó elektromos mobilitásért felelős részlegének vezetője elárulta, hogy jövőbeni villanyautóikat „dízeláron” dobják piacra. 

Noha a vezető nem részletezte az elképzeléseket, a lap utánajárt: a 2015-ös Jetta TDI SE 25 százalékkal kerül többe, mint a benzinmotorral kínált Jetta 1.8T SE, miközben a dízel és benzinüzemű Touareg ára közötti különbség ennél is kevesebb, mindössze 17 százalék.

Elérhető áron kínálná a villanyautózást a Volkswagen Fotó:Volkswagen

Amennyiben a Volkswagen tartja ezt az árkülönbséget, a Golf-szerű I.D. tanulmány sorozatgyártott változatának ára 24 és 26 ezer dollár, vagyis 7 millió forint körül alakulhat. Ezzel az árral persze nem érdemes komolyan számolni, amíg el nem jön a modell bemutatója, ám a gyártó mostani kijelentése egyértelműen azt jelzi, hogy komolyan szeretnék az elektromos autókat megfizethetővé tenni.

Ahhoz pedig, hogy milliókat sikerüljön meggyőzni a váltásról, egy meggyőző árat kell prezentálniuk.

Neked ajánljuk
Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Csökkent a fosszilis üzemanyagok értékesítése az első negyedévben Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam