2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Mire elég a villanyautó hatótávja?

Az elektromos autók viszonylag rövid hatótávolsága nem lenne akadálya mindennapi használatuknak és tömeges elterjedésüknek – derült ki a HUK Coburg biztosítótársaság felméréséből.

A HUK Coburg 35 ezer gépjármű nyolc hónapi, 25 millió alkalommal történt használatát elemezve arra a megállapításra jutott, hogy az idén január–augusztusban

47 százalékuk egyetlenegy napon sem tett meg 250 kilométer utat: ez az a távolság, amelyet a jelenleg kapható elektromos autók átlagosan megtesznek egy feltöltéssel.

A vizsgálati periódusban az autók 53 százaléka által megtett utaknak mindössze egy százaléka volt hosszabb 250 kilométernél.

Megéri villanyautóra váltani Fotó: MTI/Róka László

„Az átlagosnak tekinthető rövid és közepes távolságokon tehát valójában nincs akadálya az elektromos autók tömeges használatbavételének, mivel a járművek viszonylag rövid hatótávja és a hiányos töltési infrastruktúra hiánya nem okoz problémát” – foglalta össze a felmérés megállapításait Jörg Rheinländer, a HUK Coburg igazgatótanácsának tagja. Rámutatott: átlagos használat esetén az elektromos autókat otthon lehet tölteni.

Neked ajánljuk
Stratégiai megállapodás a zöldebb Budapestért Európai Parlament: tovább kell csökkenteni az autók szén-dioxid-kibocsátását A villanyautó-töltés is lehet zöldebb Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam