2018. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mire elég a villanyautó hatótávja?

Az elektromos autók viszonylag rövid hatótávolsága nem lenne akadálya mindennapi használatuknak és tömeges elterjedésüknek – derült ki a HUK Coburg biztosítótársaság felméréséből.

A HUK Coburg 35 ezer gépjármű nyolc hónapi, 25 millió alkalommal történt használatát elemezve arra a megállapításra jutott, hogy az idén január–augusztusban

47 százalékuk egyetlenegy napon sem tett meg 250 kilométer utat: ez az a távolság, amelyet a jelenleg kapható elektromos autók átlagosan megtesznek egy feltöltéssel.

A vizsgálati periódusban az autók 53 százaléka által megtett utaknak mindössze egy százaléka volt hosszabb 250 kilométernél.

Megéri villanyautóra váltani Fotó: MTI/Róka László

„Az átlagosnak tekinthető rövid és közepes távolságokon tehát valójában nincs akadálya az elektromos autók tömeges használatbavételének, mivel a járművek viszonylag rövid hatótávja és a hiányos töltési infrastruktúra hiánya nem okoz problémát” – foglalta össze a felmérés megállapításait Jörg Rheinländer, a HUK Coburg igazgatótanácsának tagja. Rámutatott: átlagos használat esetén az elektromos autókat otthon lehet tölteni.

Neked ajánljuk
Négyezer eurót kapnak a franciák, ha energiatakarékos autóra váltanak A Jaguar villanyjárgánya többek szerint is az év autója Már gyártják a jövő energiatárolóját 7500 tonna: már az űr is tele van szeméttel Pályázat innovatív, energiatudatosságra fókuszáló ötletekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam