2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a 100 kilométeres hatótávú elektromos hibrid

A Daimler élén hamarosan Dieter Zetschét váltó Ola Källenius bejelentette, hogy az iparág hamarosan kitolja a hibridek elektromos hatótávját 30-ról 50 kilométerre, ráadásul már nem kell sokat várnunk az 50-ről 100 kilométerre történő előrelépésre sem. 

Källenius szerint a nemrégiben teljesen megújult Mercedes GLE-ből készülhet az első olyan plug-in hibrid, melynek WLTP-szabvány szerinti elektromos hatótávolsága eléri a 100 kilométert.

Az új modell várhatóan 2019 közepén debütál, de egyelőre kérdéses, hogy pontosan mekkora akkumulátort szerelnek majd bele. 

Hazánkban egyébként azok a plug-in személyautók kaphatnak zöld rendszámot, melyek tisztán elektromos üzemben képesek legalább 25 kilométeres távolságot megtenni – a jelenleg forgalomban lévő ilyen típusú modellek túlnyomó többsége éppen csak hozza ezt az értéket. 

Neked ajánljuk
Kínában készülhetnek a villany Smartok Komoly áttörés jön a villanyautók értékesítésében Párizs útjait is ellepik a villanybuszok Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam