2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó tervek a Porschétól

A Porsche életébe is beköszönt az elektromos korszak: 2025-re az értékesített autók mintegy 50 százaléka már elektromos hajtással büszkélkedhet. A hírek szerint ráadásul legkésőbb 2022-ben egy elektromos SUV is bekerül a kínálatba.

A tisztán elektromos meghajtású autók kapcsán számos hír felröppent már a Porschéval kapcsolatban, ám az Autocar jelentése szerint Lutz Meschke újságíróknak elárulta, legkésőbb 2022-ben egy elektromos SUV-ot is piacra dobnak. Meschke nem árult el részleteket a titokzatos modellel kapcsolatban, mindössze annyit közölt, hogy egy nagy méretű SUV érkezésére kell számítani, ami ezek szerint alighanem a Cayenne alapjaira épül majd.

Akár egy vadonatúj crossover is érkezhet a portfólióba, mint ahogy az sem kizárt, hogy egy „átcímkézett” Audi e-tron kerül majd bemutatásra. 

A Porsche Cayenne E-Hybrid Fotó: Porsche 

Vannak sejtések egy elektromos meghajtású Macannal kapcsolatban is, amely annyiból tűnne jobb választásnak, hogy alapos áttervezését csak a következő években tervezi a vállalat. 

Függetlenül a rejtélyes crossovertől, a Porsche várhatóan több variánst is készít a Taycanból, melyek között a Mission E Cross Turismo-tanulmány sorozatgyártott változata és a Targa-kivitel is ott szerepelhet.

Neked ajánljuk
Ambiciózus a Porsche akkor is, ha a jövőnkről van szó Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam