2019. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bloomberg: 2040-re 559 millió villanyautó lesz a világ útjain

A Bloomberg jelentése szerint 2040-re az újautó-értékesítések 55 százalékát, illetve a teljes járműállomány 33 százalékát elektromos autók adják majd. Napjainkban tehát már nem az a kérdés, hogy átállunk-e az elektromos közlekedésre, hanem az, hogy mikor és hogyan megy végbe ez az átalakulás. 

A közlekedés okozta károsanyag-kibocsátás mérséklésére kézenfekvő válasz, hogy a belső égésű motorokról elektromos meghajtásra állunk át. A Bloomberg előrejelzése szerint 2040-re mintegy 559 millió villanyautó lesz majd az utakon. 

A Schneider Electric szakértőinek jóslata még messzebbre merészkedik. Ők úgy gondolják, hogy

két-három évtizeden belül teljesen általános lesz az elektromos és önvezető járművekkel való közlekedés, amelyeken másokkal is osztozni fogunk, szolgáltatásként igénybe vehető utazási modellben.

Az autópályák tele lesznek olyan pihenőhelyekkel, amelyeket gyorstöltőkkel szereltek fel, és a városokban ugyanolyan általános látványnak számítanak majd az utcai autótöltő állomások, mint ma a parkolóórák. 

A jövőbe vezető út elektromos autókkal van kikövezve Fotó: Pixabay

Ám ahhoz, hogy a közlekedésben a villanyautók vegyék át a hatalmat, megfelelő infrastruktúrának is ki kell épülnie, ami lehetővé teszi, hogy a sofőrök a hosszabb távok megtételéhez is kényelmesen feltölthessék autójuk akkumulátorát. A változás kulcsa tehát annak a két csoportnak a kezében van, amely a legtöbb jármű működtetésében, illetve az infrastruktúra fejlesztésében érintett.

Ennek megfelelően többek között a flottaüzemeltetők, a tömegközlekedési vállalatok, az árufuvarozók és logisztikai cégek, valamint a városfejlesztők egyaránt érdekeltek a közlekedési infrastruktúra megreformálásában. Számos kérdést kell azonban tisztázniuk ezeknek a szereplőknek ahhoz, hogy az átalakulás minél gördülékenyebben, kis költség- és időráfordítással járjon.

Neked ajánljuk
A svédek akár menet közben is tölthetik a villanyautójukat Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát Stílusos kínai villanyautó is bemutatkozott a Sanghaji Autószalonon A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam