2018. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld villamossal kampányoltak a szmog ellen

A szmog ellen egész Európában rendszeresek a tiltakozások – legutóbb Lengyelországban zöld villamossal hívták fel a figyelmet a probléma súlyára. Európában ugyanis tízszer többen halnak meg a levegő rossz minősége miatt, mint közlekedési balesetben.

Az Európai Számvevőszék legutóbbi jelentése szerint 

a rossz levegőminőség miatt naponta több mint ezer európai hal meg idő előtt, tízszer több, mint közlekedési balesetben.

Lengyelországban sajátos módját választották a figyelem felhívására a környezetvédők: október 18-án, Katowicében növényekkel díszített villamossal kampányoltak. 

A szmogellenes kampány keretében járta az utcákat Katowicében a növényekkel díszített villamos  Fotó: MTI/PAP/Andrzej Grygiel

A szennyezett levegő az emberi tüdőre és ezzel az egész szervezetre gyakorolt káros hatása mellett a bőrünk egészségének sem kedvez.

Ezzel a különleges villamossal kampányoltak Lengyelországban Fotó: MTI/PAP/Andrzej Grygiel

Budapest is kiemelten kockázatos zóna a hazai légszennyezettségi mutatókat illetően, hiszen a fővárosban egész évben az egészségügyi határérték közelében mozog a légszennyezettségi index. 

Az őszi és a téli időszakban a légszennyezés miatt Magyarország területén több nagyvárosban is veszélyessé minősítik a levegőt.

Neked ajánljuk
Kolozsváron már villanyautókkal is őrzik a rendet Novemberben rekordot döntött a zöld rendszámok kiadása Hat légtisztító szobanövény, ami segít a karácsonyi nagytakarításnál Környezetbarát, vegyszermentes, vízzel lemosható körömlakk gyerekeknek és felnőtteknek Jármű-korszerűsítés a Magyar Postánál
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam