2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britanniából 2032-ig kitiltanák a benzines és dízelautókat

A brit kormány terve, hogy 2040-től betiltja a benzines és dízeles járművek értékesítését, ám Skócia élből egy nyolc évvel korábbi időpontot határozott meg a robbanómotoros kocsik kivezetésére. 

Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott jelentés szerint az energiaügyi bizottság túl homályosnak ítéli a kormány tervét a hagyományos járművek visszaszorításáról. Rachel Reeves, a testület vezetője úgy látja, a 2040-es határvonal nem elég, ha valóban ahhoz igazítanák a szigetország autóiparát és -kereskedelmét, az kiütné Nagy-Britanniát az elektromos autókra való váltás élbolyából, ahol most még, a világon a negyedik legtöbb eladott e-autóval előkelő helyet foglalnak el. Reeves azt mondja, a

kormány megfogalmazása, mely effektíve zéróemissziós járműveket biztosítana, szintén zavaros, mert a zérónak zérót kellene jelentenie.

Még hamarabb jöhet a benzines és dízelautók tiltása Nagy-Britanniában Fotó: Geograph

A bizottság ezért 2032-re tervezné a határvonalat, hogy megőrizzék az ország vezető helyét a villanyautókra való átállásban.

Mike Hawes, az SMMT nevű autógyártó csoport vezetője szerint már a 2040-es cél is óriási kihívást jelentett, de a 2032-es közel lehetetlen. Az energiaszektor ezzel szemben üdvözölte a bizottság felhívását. 

Neked ajánljuk
Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Több száz skót háztartásban használhatnak zöldhidrogént Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam