2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tegnap még porszívót gyártott, ma már villanyautót

A brit porszívógyártó is felismerte az elektromos járművekben rejlő lehetőséget, ezért úgy döntött, hogy piacra dob egy saját villanyjárgányt. Sokan azt hitték, a Dyson csak viccel, ám a projektre elkülönített 2,5 milliárd fonttal hamar bebizonyította:  tényleg komolyan gondolja a dolgot. 

A 2,5 milliárd fontos program keretében Szingapúrban fogja megépíteni az elektromos gépkocsiját. A Dyson erre a célra felépít egy új üzemet, a munkák decemberben kezdődnek el, és 2020-ra fejeződnek be. 

A társaság a területen már átalakított két hangárt, és eddig 85 millió fontot fektetett be, a fejlesztőmunkában 400 alkalmazott vesz részt. A projekt második szakaszában pedig 200 millió fontra növelné a befektetését, és kialakítana egy több mint 10 mérföld hosszú tesztpályát is. A tervek között szerepel egy további 550 millió fontos beruházás is. A Dyson a járműről viszont semmilyen részletet sem árult el.

A döbbenetet egyébként jól példázza, hogy már megjelentek az első mémek is:

Miből lesz a villanyautó?  Fotó: carmagazine.co.eu

Jim Rowan, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt a tervek szerint halad, a növekvő autófejlesztő csapat kiváló haladást ért el.

A Dyson több száz szakembert állított rá a témára, s ha minden jól megy, akkor 2021-ben már értékesíteni fogja az első modellt. 

Neked ajánljuk
Különleges városi cirkáló a Renault-tól Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: sg.hu
Vissza
Hírfolyam