2019. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta levegő díjjal váltana villanyra az Uber

Tiszta levegő díjat vezetett be az Uber Londonban. A társaság közlése szerint a mérföldenként 15 pennys felárral a sofőröket arra fogják ösztönözni, hogy 2025-ig minden járművet elektromosra cseréljenek.  

 A váltásra az Uber összesen 200 millió fontot kíván biztosítani. Számításaik szerint az ösztönző kifizetések keretében a heti átlag 40 órát dolgozó sofőrök két év alatt mintegy 3000, három év alatt pedig körülbelül 4500 font támogatáshoz juthatnak hozzá.

A társaság várakozásai szerint 2021-ig 20 ezer autót fognak elektromos meghajtásúra cserélni.

Az Uber felvillanyozná a flottáját Fotó: Flickr

Mint kiderült, Sadiq Khan polgármester kiemelt célja London levegőminőségének javítása, ennek érdekében jövő áprilistól napi 12,50 fontos díjat kell fizetniük a belvárosban kijelölt „ultra alacsony emissziós zónába” behajtó régebbi, szennyező benzines és dízel járművek vezetőinek. A zónát később tovább bővítenék.

Korábban itt számoltunk be arról, hogy a brit kormány 2040-től megtiltaná a belső égésű motorral felszerelt járművek értékesítését, londoni városvezetők azonban már 2032-re előrehoznák a tiltás hatályát.

Neked ajánljuk
Európába jön a közkedvelt kínai villanyfurgon A magyar utakat is eláraszthatják a villanyautók Így néz ki az első elektromos Cadillac Döntések az egységes vadkárfelmérő rendszer alapján Új-Zéland szennyezettsége lassan ijesztő méreteket ölt
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam