2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Behajtani tilos: Párizs kitiltotta az autókat az alsó rakpartól

Véglegessé vált a járműforgalom kitiltása a párizsi alsó rakpartokról, miután a párizsi közigazgatási bíróság a napokban elutasította a főpolgármesteri döntés ellen benyújtott valamennyi keresetet.

A francia főváros önkormányzata egy februári meglepetésszerű bejelentést követően március 6-i rendeletében egyik napról a másikra kitiltotta a gépjárműforgalmat a Szajna jobb parti szakaszán, ahol azóta párizsiak és turisták sétálhatnak, biciklizhetnek vagy rollerezhetnek. 

A 3,3 kilométeres útszakasz lezárása Párizs kellős közepén a környezetvédelem jegyében a járműhasználat visszaszorítását zászlajára tűző Anne Hidalgo főpolgármester egyik legemblematikusabb és legvitatottabb döntése, amely ellen kilenc helyről nyújtottak be keresetet – a bíróság azonban valamennyit elutasította.

Párizsban kitiltották az autókat az alsó rakpartról Fotó: Pinterest

A rakpartok lezárása ellen tiltakozók szerint a dugók és a szennyezettség áthelyeződött a város más területeire. A bíróság azonban úgy vélte, hogy a megnövekedett utazási idő, a levegő minősége és a zajhatások a felső rakparton korlátozottak, és nem indokolják az alsó rakparton elrendelt tiltás feloldását.

Christophe Najdovski, Párizs közlekedésért felelős alpolgármestere azonban leszögezte:

„a rakpartok gyalogos sétánnyá alakítása végleges, az autók visszatérése nincs tervben, és nem képzelhető el”.

Neked ajánljuk
A koronavírus padlóra küldte az USA szén-dioxid-kibocsátását A Fiat szerint az új 500e lesz a „városi” Tesla Mi a legjobb, amit egyénként tehetünk a klímaváltozás ellen? Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam