2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudta, hogy a busz kevésbé szennyezi a környezetet, mint a vonat?

Egyre népszerűbb a buszközlekedés Európa-szerte, és ez hasznos a környezet védelme szempontjából is. Egy távolsági busz ugyanis jóval kevesebb szennyező anyagot bocsát ki, mint egy dízelmozdony.

Németországban évente több mint 80 millió utasa van a menetrend szerint közlekedő vagy alkalmi buszjáratoknak, forgalmuk több mint 7 milliárd eurót tesz ki, írta a piacesprofit.hu.

Bár egy korszerű busz 300–500 ezer euróba kerül, a kutatások szerint hosszú távon kifizetődő a jármű.

Már környezetbarát buszok is vannak Fotó: Volvo

A Volvo, mielőtt a 9900-assal új busztípust hozott forgalomba, felmérést végzett arról, mit igényelnek a járműtől korunk utasai. A tapasztalatok szerint 60 százalékuk kényelmesebb üléseket és nagyobb lábhelyet kíván, 28 százalék jobb kilátást. A 18–29 éves korosztály hajlandó az általa kedvelt külön szolgáltatásokért fizetni is. Így például szeretnének gyors internetet, jobb szórakozási lehetőségeket és rekeszt, ahol elzárhatják személyes tárgyaikat.

Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Már lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam