2018. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudta, hogy a busz kevésbé szennyezi a környezetet, mint a vonat?

Egyre népszerűbb a buszközlekedés Európa-szerte, és ez hasznos a környezet védelme szempontjából is. Egy távolsági busz ugyanis jóval kevesebb szennyező anyagot bocsát ki, mint egy dízelmozdony.

Németországban évente több mint 80 millió utasa van a menetrend szerint közlekedő vagy alkalmi buszjáratoknak, forgalmuk több mint 7 milliárd eurót tesz ki, írta a piacesprofit.hu.

Bár egy korszerű busz 300–500 ezer euróba kerül, a kutatások szerint hosszú távon kifizetődő a jármű.

Már környezetbarát buszok is vannak Fotó: Volvo

A Volvo, mielőtt a 9900-assal új busztípust hozott forgalomba, felmérést végzett arról, mit igényelnek a járműtől korunk utasai. A tapasztalatok szerint 60 százalékuk kényelmesebb üléseket és nagyobb lábhelyet kíván, 28 százalék jobb kilátást. A 18–29 éves korosztály hajlandó az általa kedvelt külön szolgáltatásokért fizetni is. Így például szeretnének gyors internetet, jobb szórakozási lehetőségeket és rekeszt, ahol elzárhatják személyes tárgyaikat.

Neked ajánljuk
Már üzemel Magyarország legnagyobb elektromos töltőpontja Jön az utak új királya? Novemberben rekordot döntött a zöld rendszámok kiadása Környezetbarát, vegyszermentes, vízzel lemosható körömlakk gyerekeknek és felnőtteknek Jármű-korszerűsítés a Magyar Postánál
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam