Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európa útjain is megjelenhet a Nikola villanykamion

A Nikola Motors nagyjából két évvel ezelőtt mutatta be első két környezetbarát modelljét, a One és a Two elnevezésű villanykamionokat, melyeket főleg az amerikai utakon lehetne használni. A hírek szerint hamarosan debütálhat a Tre nevet kapó járgány is, amely viszont már Európát venné célba.

A tervek szerint villanymotorokkal és üzemanyagcellás hidrogénhajtással valósítaná meg a Nikola Motors a hosszú távú, környezetkímélő közúti fuvarozást, ám két első modelljük a méretei miatt szinte csak Észak-Amerikában volna használható. Ezért készítették el a harmadikat: a Tre rövid fülkéjével a világ többi része számára jelenthet megoldást, ahol Európához hasonlóan a szerelvény összméretét korlátozzák a törvények, és nem a vontatmányét.

A Nikola Motors szerint 500 és 1000 lóerő közti változatokat gyártanak majd  Fotó: Nikola Motors Tre

Mint kiderült,

a Tre hajtását is villanymotorok végzik, az 500 és 1200 km közti hatótávot pedig üzemanyagcellás hidrogénhajtással tervezik elérni.

A típus gyártása Európában lenne, de hogy hol, azt egyelőre nem lehet tudni. 

Neked ajánljuk
Sebességkorlátozás Hollandiában Nagyot zuhant a légi közlekedés forgalma Mi fán terem a zöldkerozin? A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam