2018. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több a zöld rendszámos villanyautó a magyar utakon

Soha ilyen ütemben nem bővült a zöld rendszámos autók száma eddig, mint októberben – olvasható a Belügyminisztérium (BM) által kiadott tájékoztatóból. Mint kiderült, októberben 566 autóra került megkülönböztető rendszám, így a hónap végére a környezetkímélő járművek állománya 8482-re bővült.

Legnagyobb mértékben, 251 darabbal a tisztán elektromos autókat magában foglaló 5E jelölésű kategória bővült, amely ugyan 8 darabbal elmarad a márciusi csúcstól (akkor 550 autóra került zöld rendszám), de így is bő 100 autóval több ilyen autó került az utakra, mint a korábbi hónapok bármelyikében. A 188-as bővülés a hatótávnövelt elektromos autók (5N) kategóriájában viszont abszolút csúcsnak számít. A plug-in hibridek azonban csak átlagosan teljesítettek.

Folyamatosan nő a zöld rendszámos járművek száma Fotó: MTI/Marjai János

A Budapest-vidék arány nagyjából változatlan, úgy tűnik, hogy a környezetkímélő autó egyelőre a fővárosban a legvonzóbb. Ott az előző hónapban 290 zöld rendszámos autót helyeztek forgalomba, míg vidéken „csak” 276-ot. Bár nem lehetetlen, hogy az év végéig az elektromos autók száma elérje Magyarországon a 10 ezer darabot, de sokkal valószínűbb, hogy a 10 ezredik zöld rendszámos járgány valamikor 2019 januárjában kapja majd meg a papírjait.

Neked ajánljuk
Most még inkább megéri elektromos autóra váltani! Tiszta levegő díjjal váltana villanyra az Uber Különleges újításon dolgozik a Tesla Megéri energiatakarékosra cserélni a háztartási gépeket Melegebbé és szárazabbá válik Svájc a globális felmelegedés miatt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam