2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sürgősen műhelyre van szükségük a napelemes hajót építő egyetemistáknak

Különleges és fontos projektbe kezdtek a BME hallgatói: a fiatalok napelemes hajót építenének, és azzal versenyeznének a nemzetközi versenyeken. Most azonban gondban vannak, ugyanis műhelyre van szükségük.

„Jelenleg két hajónk van. A tavalyi, a Rosana névre keresztelt, amely 2 méter széles és 6 méter hosszú, valamint az idei új, Lana nevű hajónk, amely már 2,4 méter széles és 6,4 méter hosszú. Ezt a két hajót, illetve a szerszámainkat szeretnénk olyan zárt helyen tárolni, ahol az új hajónkat szerelni is tudjuk, és fel tudjuk készíteni a tavaszi tesztekre, valamint a versenyekre. A hajónkat szállító utánfutót is szeretnénk itt tárolni, viszont ez nem igényel zárt helyet. Mivel ponyvával fedett, akár udvaron is elfér. Ennek méretei: 9 méter a hossza és 2,5 méter széles” – sorolta a paramétereket az autopro.hu-nak a Solar Boat Team csapatkapitánya, Kiss Norbert.

A csapatnak tehát olyan műhelyre van szüksége, ahol nemcsak elférnek a hajók, hanem az új modell összeszerelésére is jut hely. 

A Solar Boat Team céljait számos magyar autóipari vállalat segíti, ám ezzel a problémával most egyedül maradtak. A szponzorációs kapcsolat mindegyik fél számára kedvező, hiszen a fiatalok támogatást kapnak a céljaik megvalósításához, a vállalatok pedig potenciális munkaerőre, tehetséges fiatalokra találhatnak.

A koncepció már megvan, már csak műhely kellene Fotó: Facebook/Solar Boat Team

A következő verseny 2019 májusában lesz, ám a teszteket már februárban el kellene kezdeniük. 

Az új hajó fő műszaki paraméterei:

  • 20 kW motorteljesítmény (BLDC motor és duoprop hajtásrendszer)
  • 25 km/h maximális sebesség
  • 220 kg-os tömeg
  • nagyjából 13 m2 területű fedélzet, amelyet napelem borít

Bízunk benne, hogy az Élő Bolygónk olvasói között lesz olyan, aki segíthet az egyetemistáknak, akikkel itt lehet felvenni a kapcsolatot.

Neked ajánljuk
Napelemes hajóval a Föld körül Most már Monoron is megéri villanyautósnak lenni Romániában, Bukarest központjából kitiltanák a környezetszennyező autókat Judi Dench nem csak színésznőként példakép Több mint 500 millió méh pusztult el Brazíliában az elmúlt három hónapban
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam