2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos távolsági buszt indított a FlixBus Németországban

Áprilisban a FlixBus a világon elsőként teljesen elektromos buszt kezdett tesztelni távolsági útvonalon Párizs és Amiens között, október végén pedig Frankfurt és Mannheim között is elindult az e-FlixBus.

„Formálni szeretnénk a mobilitás jövőjét. Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos busznál, meggyőződésünk, hogy a jelenlegi fejlesztés hosszú távon megtérülő befektetés lesz a cég, az utasok és a környezet szempontjából is” – emelte ki André Schwämmlein, a FlixBus alapítója. 

Együttműködés a GreenPeace Energyvel

A német e-FlixBus naponta két oda-vissza utat tesz meg útvonalán, a frankfurti repülőtéren és Heidelbergben is megáll Frankfurt és Mannheim közötti útján. A Greenpeace Energyvel való együttműködésének köszönhetően

a FlixBus tiszta áramot használ a busz üzemeltetéséhez, az Atmosfair kutatása alapján ezzel megközelítőleg 82 tonna szén-dioxid-kibocsátást előz majd meg a jármű működésének első évében egy hagyományos, belső égésű motorral működő buszhoz viszonyítva.

A FlixBus hisz az elektromobilitásban  Fotó: FlixBus

„Célunk, minél több embert meggyőzni arról, hogy a tömegközlekedést, esetleg az autó- vagy biciklimegosztást válassza. Nem elég, ha csak elektromos autókra váltunk” – tette hozzá Sönke Tangermann, a Greenpeace Energy igazgatósági tagja kiemelve: „ahhoz, hogy a járművek valóban klímabarátak legyenek, tiszta energiával kell őket működtetni, azonban nem csak a technológiának kell változnia, hanem az emberek mobilitáshoz való hozzáállásának is.”

A busz napközben egyszer vagy kétszer, illetve éjjelente töltődik a mannheimi pályaudvaron, illetve egy frankfurti ideiglenes töltőállomáson, a töltőpontok teljesítménye 80 kilowatt.

Neked ajánljuk
A koronavírus padlóra küldte az USA szén-dioxid-kibocsátását A Fiat szerint az új 500e lesz a „városi” Tesla Mi a legjobb, amit egyénként tehetünk a klímaváltozás ellen? Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam