2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

BMW villanymotor egy városi buszban?

A Karsan Jest Electric első ránézésre teljesen átlagosnak tűnik, ám ha közelebbről megnézzük, kiderül, hogy igazán különleges járgányról van szó: a törökök huszonhat személyes városi buszát ugyanis a BMW i3 akkumulátora és villanymotorja hajtja.

A 170 lóerős, 250 Nm nyomatékú villanymotort tápláló Li-Ion akkumulátort 8 darab, egyenként 12 cellából álló modul alkotja. A teljes kapacitás eléri a 44 kWh-t. Két akkucsomaggal felszerelve a Karsan Jest Electric prototípusa 210 kilométert tudott megtenni; ez

menetrend szerinti forgalomban 18 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé, mielőtt fel kellene tölteni az akkumulátorokat.

Városi busz készül BMW villanymotorral Fotó: BMW

Ráadásul, mivel a motor és az akkucsomag is kevés helyet foglal, a hatméteres Jest 26 utast tud szállítani, többet, mint a modell hagyományos, dízelmotoros kivitele. A hírek szerint a buszt exportálni is fogják majd. 

Neked ajánljuk
Vége az autók évszázados egyeduralmának – 250 bicikliutat építenek New Yorkban Sebességcsökkentés Hollandiában 2020-tól hidrogén üzemanyagcellás buszokkal utazhatnak a portugálok A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam