2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem férnek el a repülők Európa felett

Pár héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy július 13-án rekordot ért el a Föld légterét járó repülőgépek száma, 205 000 gép szállt fel aznap. Most az a – gazdasági szempontú – hír érkezett, hogy akkora a zsúfoltság Európa légtereiben, hogy százmilliók járatát törölhetik a jövőben.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) 2037-ig összeállított prognózisában azzal számol, hogy a zsúfoltság miatt 1,5 millió járat nem indulhat el Európában, így 160 millió utas járatát törölhetik ebben az időszakban.

Fotó: flightradar24.com

Alexandre de Juniac, a montreáli székhelyű, légitársaságokat tömörítő szervezet vezetője Madridban tartott konferenciájukon azt mondta, 2037-re az európai utasforgalom 1,9 milliárdra nőhet, ez 50 százalékkal magasabb a 2018-ra vártnál. Ekkora forgalom kiszolgálásához azonnali lépések kellenek: módosítani kell a résidők kiosztásának rendszerét, át kell alakítani a légiforgalmi irányítást, és a repülőtereknek a már bejelentett fejlesztéseken túl még több beruházást kell végrehajtaniuk.

Idén a nyári menetrendi időszakban az előző évhez képest jelentősen nőtt a késések száma. A járatonkénti, átlagosan 12 perces késés az előrejelzések szerint 20 percre nő 2040-re. Az IATA prognózisa alapján a folyamat erősödése 20 év alatt 400 millióval kevesebb utast jelenthet.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Flightradar24 nyáron jelentette be: július 13-án 205 000 repülőgép mozgását figyelték meg egy nap alatt a Föld légterében, amely megdöntött minden addigi rekordot

Neked ajánljuk
Most már Monoron is megéri villanyautósnak lenni Már az ELMŰ-ÉMÁSZ villanykútjain is fizetni kell a töltésért Romániában, Bukarest központjából kitiltanák a környezetszennyező autókat Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam