2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges újításon dolgozik a Tesla

Elon Musk nemrég arról beszélt, hogy készül egy új akkumulátormodul a Model 3-hoz, amely könnyebb, jobb és olcsóbb, mint a jelenleg használt, ezáltal pedig magát a járgányt is elérhetőbb áron kínálják majd. Most újabb részletek kerültek napvilágra. 

Kiderült, hogy a Tesla nem csupán modulszinten tervez javítani az akkucsomagon, hanem a két évvel ezelőtt a Model 3-hoz bevezetett 2170 akkucella-formátum is átesik egy fejlesztésen.

Pontos információk egyelőre nem derültek ki arról, hogy miben lesz jobb a megújított cella, Jerome Guillen, a vállalat újonnan kinevezett autóipari elnöke csupán annyit árult el, hogy a celladizájn nincs kőbe vésve, fejlődni fog, és a Tesla már évekre előre meghatározta a technológiát érintő fejlesztéseket.

Új akkucellán dolgozik a Tesla Fotó: Tesla

Az évente mintegy 20 GWh kapacitású akkumulátor-cellát termelő Gigafactory 1-ről, valamint a Tesla és a Panasonic közös előrehaladásáról az akkugyártás terén számos érdekes hír napvilágot látott a 2170-es cella gyártása óta, ám az elmúlt két év alatt ez a legelső alkalom, hogy egy új és jobb cellaformátumról beszélnek a gyáriak.

A vezérigazgató júniusban egy olyan technológiai áttörésről beszélt, mely lehetővé teszi az akkucsomag nagyobb energiasűrűségét és az olcsóbb termelését. Mindebből arra következtethetünk, hogy

a Tesla jó úton halad afelé, hogy elérje a kWh-nkénti 100 dolláros árat az akkucsomag szintjén.

Ez pedig nem csupán azt jelentené, hogy hamarosan érkezik a megígért 35 000 dolláros Model 3, hanem a Semi villanykamion (erről itt írtunk bővebben) és az energetikai részleg energiatároló berendezéseinek gyártási költségeit is jelentősen csökkentheti.

Neked ajánljuk
Zár a Tesla Tilburgban, nem éri meg fenntartani a gyártást Megint balesetet okozott egy önvezető Tesla Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam