2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautókhoz gyártana akkumulátort a Varta

A háztartási elemeiről ismert Varta villanyautókban használható lítiumion telepek fejlesztésébe kezdett. A projekt azért is fontos, mert Németországban egyre nagyobb a kereslet az elektromos meghajtású járművek iránt, ám energiatárolók terén egyelőre importra szorulnak. 

A német kormány 1 milliárd eurót különített el az elektromos autókban használható akkumulátorok fejlesztésének támogatására, ugyanis szeretnék csökkenteni a függést az ázsiai beszállítóktól. 

A német vállalatok közül egyedül a megújuló energiaforrások tárolására szakosodott Varta rendelkezik tapasztalattal a hasonló telepek tömeggyártásában, így jó eséllyel vezető szerepük lehet abban, hogy a német ipar felvegye a versenyt a kínai, koreai és japán gyártókkal. 

Elektromos autókba gyártana akkumulátort a Varta Fotó: Varta

Az ügy fontosságát jól példázza, hogy a német kormány a BASF vegyipari óriásvállalattal, valamint a Ford német leányvállalatával, a Ford-Werkével is egyeztet, de az elektromos autók gyártásában érdekelt Volkswagen szintén jelezte, hogy dolgoznak az ügyön. 

Neked ajánljuk
Hamarosan Németországban sem lehet féktelenül száguldozni? Európát is meghódítaná a megfizethető kínai villanyautó A kemény telet a vadmacskák és a természetvédők is megszenvedik Németországban Propolisz – A természet házi csodaszere „Válogatós vagyok” – társasjátékosztó workshop pedagógusoknak!
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam