2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsóbban vehetnek a kínaiak Teslát

A Tesla Kínában 12-26 százalékkal csökkentette a Model X és a Model S árát a megemelkedett kínai importvámok hatásának ellensúlyozása céljából. A népszerű villanyautó-márka ráadásul a tervek szerint Sanghajban építi fel első Egyesült Államokon kívüli üzemét.

A Tesla közleménye szerint a ModelS 75B ára 887,6 ezer jüanról (1 jüan=40,71 forint) 782,9 ezer jüanra, a Model X P100D ára pedig 24,4 százalékkal, 1,19 millió jünra csökkent. A Tesla-tömegterméknek szánt Model 3 ára 540 és 595 ezer jüan között alakul. 

A Tesla májusban azt ígérte, hogy hat százalékkal csökkenti a Model X és Model S autók árát Kínában a pekingi kormány július elejére ígért importvámcsökkentésével párhuzamosan. Időközben azonban az amerikai kormányzat megemelte a Kínából származó egyes termékek importvámját, erre válaszul pedig Kína nem csökkentette, hanem 40 százalékra megemelte az amerikai autók vámtételét.

Olcsóbban vehetnek a kínaiak Teslát Fotó: Tesla

A Teslának nagyon jól ment az üzlet az ázsiai országban még a 25 százalékos importvámokkal együtt is, hiszen tavaly kétmilliárd dollárra megduplázta eladásait. 

Az importvámok 40 százalékra történt megemelése azonban a márkák közül éppen a Teslát érintette a legérzékenyebben, hiszen egyelőre nem rendelkezik helyi gyártással. Ezen a helyzeten változtat, hogy a Tesla júliusban megállapodott a sanghaji hatóságokkal arról, hogy ott építi fel első elektromos autókat gyártó üzemét az Egyesült Államokon kívül. A beruházás értéke mintegy 2 milliárd dollár, az üzem két éven belül kezdi meg az elektromos autók gyártását, és kapacitása további két-három éven belül eléri az évi 500 ezret.

Neked ajánljuk
2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla? 2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla? A Tesla a napelemes piacot is meghódíthatja? Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam