2019. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Novemberben rekordot döntött a zöld rendszámok kiadása

Egy hónap leforgása alatt korábban soha nem adtak ki hazánkban annyi zöld rendszámot, mint 2018 novemberében. A hónap során 631 autóra került fel ilyen megkülönböztető tábla, amely több, mint az év első két hónapjában együtt.

A növekedést egyértelműen a tisztán elektromos autók okozták, hiszen a plug-in hibrid autók mindkét kategóriájából egy picit kevesebb került forgalomba novemberben, mint az egyébként jónak mondható októberben.

Mint kiderült,

tisztán elektromos autóból 34 százalékkal többet helyeztek forgalomba, mint egy hónappal korábban.

Egyre több villanyautó van a hazai utakon Fotó: MTI/Marjai János

Ennek köszönhetően ha nem is óriási mértékben, de egy nagyon picit javult a tisztán elektromos autók aránya a teljes zöld rendszámos állományon belül, így átlépte a 45 százalékot. 

Külön öröm, hogy 2018-ban az év első 11 hónapjában több környezetkímélő járművet állítottak Magyarországon forgalomba, mint 2017. december 31-ét megelőzően összesen.

Neked ajánljuk
Budapest egyik ékköve lett a kivilágított villanyautó Európába jön a közkedvelt kínai villanyfurgon Így néz ki az első elektromos Cadillac Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az Európai Parlament NASA-képek az Aletsch-gleccser olvadásáról
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam