2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétvégén indult a Formula–E

Most hétvégén indult az elektromos versenyautók egyre nagyobb népszerűségnek örvendő bajnoksága, a Formula–E. Az ötödik szezon különlegessége egyebek mellett az lesz, hogy már nem kell autót cserélni féltávnál. A győztes a BMW lett.

A futamhétvégét Ad Diriyah-ban volt, ahol egy 21 kanyarból álló, 2495 km hosszú vonalvezetéssel kellett megbirkózniuk a pilótáknak. 11 csapat 22 versenyzője vágott neki a hétvégének, köztük olyan újoncokkal, mint Felipe Massa vagy Stoffel Vandoorne.

Az új villanyjárgányok 2,8 másodperc alatt vannak százon, a végsebességük 280 km/h, maximális teljesítményük 250 kW, ebből 200-at lehet bevetni a futamokon.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Formula–E Fotó: Facebook/ABB Formula-E

A Gen2-es autók minimumsúlya versenyzővel együtt 900 kg, ebből 385-öt tesz ki az akkumulátor. Az 5160 mm hosszú és 1770 mm széles formaautók 18 colos felniken gurulnak, a futamtáv 45 perc plusz 1 körben lett meghatározva.

Idén már nem három, hanem öt versenyző részesülhet a rajongók által megszavazott erőtöbbletből (Fanboost), melyet egyetlen alkalommal lőhetnek el, a verseny 22. percét követően.

Bemelegítésként íme egy kis ízelítő a zéróemissziós száguldásból: 

Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: motorsport.com
Vissza
Hírfolyam