2019. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Látványos villanykamionnal készül a Volvo

A nagy márkák sem akarnak lemaradni, és sorra jönnek ki a Tesla járművéhez hasonló modellek. Ilyen a Volvo VNR zéróemissziós változata is, amely tisztább és csendesebb, mint a hagyományos dízelüzemű társai.

A Tesla Semi után (a járgányról itt írtunk már) sorra debütálnak a villanykamionok. Ezúttal a Volvo üzemében készül egy újabb zéróemissziós modell. Sokat még nem árult el róla a gyártó, de azt már lehet tudni, hogy egyedi megvilágított rácsa lesz, és az aerodinamikus karosszéria is eléggé eltér a szokványostól.

A kereskedelmi értékesítése 2020 végén kezdődik, de a Volvo Trucks (itt bővebben is olvashat róla) jövőre több ilyen járművet is bemutat majd. A Volvo FE Electricje (erről pedig itt számoltunk be részletesen) jövőre már Európa útjait is meghódíthatja. 

Neked ajánljuk
2018 felvillanyozó év volt áruszállítás szempontjából 2018 felvillanyozó év volt áruszállítás szempontjából Itt a 840 lóerős elektromos Mustang Íme a szélturbina, amelynek futballpályányi lapátjai vannak Banántermesztés Dél-Koreában – fantasztikus vagy rémisztő?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam