2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen érzés az, amikor a Tesla 0-ról 400-ra gyorsít? Brutális!

Tesla – a név hallatán sokaknak felcsillan a szeme, hiszen a járgány a zéróemissziós közlekedés ikonikus szereplőjének számít. Az autó azonban nem csak megjelenése, teljesítménye miatt is figyelemre méltó. Nézzen hát bele a hamarosan debütáló második generációs Roadsterről készült videóba, és élje át a villanyos villámgyorsulást.

A Tesla Model S P100D egy teljes értékű elektromos szedán, mellyel akár 3 másodperc alatt is fel lehet gyorsulni állóhelyzetből 100 km/h-ra. Az egyelőre még fejlesztés alatt álló, de hamarosan a kereskedelmi forgalomban is megjelenő második generációs Roadster-modell ugyanezt a feladatot akár 2 másodperc alatt is képes abszolválni. 

A gyorsulásélményt ezúttal persze a Tesla különleges fényalagútja is fokozza, és vélhetően a nyitott tető miatt is picit még inkább mellbevágó a tempó. 

A Roadster a hivatalos gyári adatok szerint 1,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 96 km/h-s sebességre, a 0–160 km/h sprintet pedig mintegy 4,2 másodperc alatt lehet letudni vele. A 400 km/h végsebességűnek ígért villanyautó 8,8 másodperc alatt abszolválja a negyedmérföldes gyorsulást, amire jelenleg egyetlen sorozatgyártású autó sem képes. Igaz, egyelőre még a Tesla Roadster sincs sorozatgyártásban.

Nos, ilyen az, amikor a Tesla az ülésbe préseli az utasait: 

Neked ajánljuk
Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla Imádják az elektromos autókat a magyarok Ritka perzsa leopárdok tűntek fel Pakisztánban (videóval) Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam