2019. március 25., Irén, Írisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért nagy a mozgolódás az új parkolókban

Megszaporodtak az e-töltők telepítéséről szóló bejelentések az év végéhez közeledve. Nem véletlenül: 2019. január 1-jén jár le a villanykutak üzembe helyezésére vonatkozó határidő az 1500 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű és az ennél kisebb, de 50 ezer főnél nagyobb településeken működő boltok számára. 

A 2016-ban született törvény szerint január 1-jétől minden száz parkolóhelyre két töltőnek kell jutnia. 

A rendelet szerint az új parkolókat már eleve úgy kell kialakítani, hogy minden száz parkolóhely után tíz helyen a burkolat megbontása nélkül lehessen e-töltőt telepíteni.

A boltok nem kerülhetik meg a kötelezettségüket azzal, hogy nincs vagy aránytalanul kicsi a parkolójuk,

mert a kereskedelmi törvény előírja a napi fogyasztási cikket értékesítő, 300 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű üzleteknek, hogy az árusítóterük minden megkezdett nettó tíz négyzetméternyi alapterületére egy személygépkocsi számára elegendő parkolónak kell jutnia.

Hamarosan Magyarországot is ellephetik a villanykutak Fotó: Wikipedis

A januári határidő nem vonatkozik az olyan 1500 négyzetméteresnél kisebb üzletekre, amelyek 20–50 ezer fős településen működnek, ezeknek 2020. január elsejéig kell ezt a kötelezettséget teljesíteniük, a 20 ezresnél kisebb településeken működők várhatnak 2026. január elsejéig.

Neked ajánljuk
Villanyautó mindenáron? Újabb megfizethető modell a láthatáron Megmutatta magát a SEAT első villanyautója Amúgy Elon Musk elcsiripelte, hogy most márciusban debütál a Tesla Model Y Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt Hazatért Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam