2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezért nagy a mozgolódás az új parkolókban

Megszaporodtak az e-töltők telepítéséről szóló bejelentések az év végéhez közeledve. Nem véletlenül: 2019. január 1-jén jár le a villanykutak üzembe helyezésére vonatkozó határidő az 1500 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű és az ennél kisebb, de 50 ezer főnél nagyobb településeken működő boltok számára. 

A 2016-ban született törvény szerint január 1-jétől minden száz parkolóhelyre két töltőnek kell jutnia. 

A rendelet szerint az új parkolókat már eleve úgy kell kialakítani, hogy minden száz parkolóhely után tíz helyen a burkolat megbontása nélkül lehessen e-töltőt telepíteni.

A boltok nem kerülhetik meg a kötelezettségüket azzal, hogy nincs vagy aránytalanul kicsi a parkolójuk,

mert a kereskedelmi törvény előírja a napi fogyasztási cikket értékesítő, 300 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű üzleteknek, hogy az árusítóterük minden megkezdett nettó tíz négyzetméternyi alapterületére egy személygépkocsi számára elegendő parkolónak kell jutnia.

Hamarosan Magyarországot is ellephetik a villanykutak Fotó: Wikipedis

A januári határidő nem vonatkozik az olyan 1500 négyzetméteresnél kisebb üzletekre, amelyek 20–50 ezer fős településen működnek, ezeknek 2020. január elsejéig kell ezt a kötelezettséget teljesíteniük, a 20 ezresnél kisebb településeken működők várhatnak 2026. január elsejéig.

Neked ajánljuk
Porsche: 2030-ra az új autók több mint 80 százaléka elektromos lesz Messze még az egymillió töltőpont az Európai Unióban Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Nem a Szuezi-csatornán kialakult dugó okozta a kiugró kén-dioxid-szennyezést Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam