2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Télen is tekernek a bécsi bringások

Jöhet hó, jég és mínuszok: a bécsi bringások negyede télen sem teszi le a kerékpárját. Éppen emiatt az osztrák főváros köztisztasági vállalata mintegy 300 kilométernyi kerékpárutat kiemelten kezel a hideg évszakban. 

Az osztrák fővárosban a télen sem elhagyatottak a kerékpárutak: a bécsi biciklisek negyede ugyanis télen is ragaszkodik a kedvenc közlekedési eszközéhez. Tavaly, az Opernringen egy átlagos decemberi napon például 2307 biciklis kerekezett végig, ami mintegy nyolcszázzal több, mint öt évvel ezelőtt.

Mivel egyre több bécsi teker télen is, a város köztisztasági vállalata, az MA 48 kiemelten kezel egy mintegy 300 kilométer hosszú kerékpárút-hálózatot. Ezeket a bicikliutakat hóeséskor azonnal elkezdik letakarítani és síkosságmentesíteni, az összesen 1379 kilométernyi bécsi kerékpárút-hálózat többi része pedig csak ez után következik. 

Ha elég óvatosak vagyunk, télen sem kell lemondanunk a bringázásról Fotó: Flickr

A jól karbantartott kerékpárutak mellett azonban a bicikliseknek is érdemes betartaniuk néhány szabályt a biztonságos közlekedéshez. Havas, jeges utak esetén például nem árt kiengedni némi levegőt a kerekekből, a nyerget pedig érdemes alacsonyabbra állítani. Kerülni kell a hirtelen fékezést, a sebességet pedig a közlekedési viszonyokhoz kell igazítani.

Neked ajánljuk
20 millió eurós program a kerékpárhasználat támogatására A koronavírus padlóra küldte az USA szén-dioxid-kibocsátását Kerékpárút épül a tatabányai Erőmű-tónál Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam