2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar utakat is eláraszthatják a villanyautók

Az idei évben 160 ezer személygépkocsi forgalomba helyezésére számítanak, ezen belül 2000 lehet a tisztán elektromos autók száma, ami 54 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. 

Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke a témában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: idén 1000 plug in hibrid autót adhatnak el, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi értékesítést az egyesület várakozása szerint.

Az ügyvezető elnök egyebek mellett azt is ismertette, hogy az Európai Unióban átlagosan 587 gépkocsi jut ezer lakosra, Magyarországon ez a szám 394. Az EU-ban az autók átlagos kora 11 év, Magyarországon több mint 14 év. A Magyarországra behozott használt autók átlagéletkora 12 év fölött van, a teljes importnak csak 48 százaléka új jármű. Az adatok szerint a magyar autópark 84 százaléka 10 évesnél idősebb.

Idehaza 54 százalékkal emelkedhetnek az elektromosautó-eladások Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 Zámbó Balázs elnökségi tag pedig felhívta a figyelmet arra, hogy az elektromos és hibrid motorok után nem kell regisztrációs adót fizetni. 

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam