2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európába jön a közkedvelt kínai villanyfurgon

Egyre nagyobb érdeklődés övezi azokat a villanyjárgányokat, melyeket fuvarozásra is lehet használni. A kínai gyártású Maxus EV80-ból Európában már több száz darabot értékesítettek, de a hamarosan debütáló EV30-as modellt is piacra dobják a kontinensünkön. 

Nagy-Britanniából indult, majd a GAZ-csoporton keresztül végül a kínai SAIC konszernél kötött ki a Maxus nevű haszonjárműmárka, amely Németországban már több száz, akkumulátoros-elektromos járművet értékesített. Ezek még a dízelmotoros jármű átalakításával készültek, de hamarosan elkezdik forgalmazni az utódot, amely már egy dedikált, alumínium építőkészletet használ.

A Maxus Datong EV30 csak az első a sorban, a városi áruszállítót hamarosan nagyobb változatok is követik.

Az EV30-ra már nem kell sokat várni Fotó: Maxus Datong

Közös vonás a padló alatt elhelyezett akkumulátor és az elsőkerék-hajtás. A hatómotor teljesítményéről még nem mondtak semmit, de azt már tudni lehet, hogy az alapkivitel 300 km-es hatótávolsággal rendelkezik.

A Maxus Datong EV30-as január közepén debütálhat, a sorozatgyártás pedig várhatóan 2019 közepén indul majd.

Neked ajánljuk
Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: automotor.hu
Vissza
Hírfolyam