2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debütált az új Nissan Leaf

A Nissan 2010-ben mutatta be a villanyautózás egyik úttörőjének tekinthető Leafet, melynek 2017 őszén érkezett meg a második generációs kiadása. Így, 2019 elején pedig – az ígéretekhez hűen – egy új, megnövelt kapacitású változatot is piacra dobtak.

Tavaly itt számoltunk be arról, hogy Európában minden 10. percben eladnak egy Nissan Leafet. 

A világ legnépszerűbb villanyautója pedig azóta is folyamatosan dolgozik sikerének tovább turbózásán – a 2019-es évet máris egy új modellel indította:

Az új Nissan Leaf  Fotó: Nissan

A Leaf e+ akkumulátora 62 kWh-s, vagyis a továbbra is forgalomban maradó 40 kWh-s alapváltozaténál 55 százalékkal nagyobb kapacitású. Mivel a lítiumion telep energiasűrűségét 25 százalékkal sikerült növelni, az új modell aksija csak minimálisan lett nagyobb méretű. 

Míg az alapmodell EPA-szabvány szerinti hatótávja 243 kilométer, addig az újdonsággal

egy feltöltéssel akár már 364 kilométert is meg lehet tenni, ami közel 50 százalékos növekmény.

A Leaf e+ akár 100 kW-os csúcsteljesítménnyel is tölthető, ami a gyártó szerint azt eredményezi, hogy a töltési idő körülbelül ugyanannyi, mint egy 50 kW-tal töltött 40 kWh-s alap Leaf esetében.

A Leaf e+ várható ára egyelőre ismeretlen, hazánkban jelenleg a 40 kWh-s modell legolcsóbban 9,75 millió forintos áron kapható, a 1,5 millió forintos állami kedvezmény levonásával.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam