2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Skandináviában telepít gyorstöltőket az E.ON

Elektromos gyorstöltők skandináviai városokban történő telepítésére közös vállalkozást indított az E.ON és a dán Clever. Mint kiderült, az együttműködés 48 e-töltő telepítésére vonatkozik Dániában, Svédországban és Norvégiában; a kutak várhatóan 2020-ban állhatnak üzembe.

A töltők teljesítménye meghaladja a 150 kilowattot: ez azt jelenti, hogy egy közepes méretű elektromos autó 15-20 perc alatt lesz feltölthető. 

 Az E.ON Európa-szerte körülbelül 3000 elektromos töltőpontot működtet, amelyek közül 800 darab Németországban található. Németországban 2018 végén 16 100 nyilvánosan elérhető elektromos töltő üzemelt a BDEW iparági csoport Reuters által idézett adatai szerint.

Az E-ON debreceni töltőpontja  Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az európai közműcégek az elektromos járművek terjedésétől az áramfogyasztás bővülését remélik, aminek viszont a töltőhálózat fejlesztése a legfontosabb feltétele. A piac fejlődésével az ultragyors töltők is egyre nagyobb szerepet kaphatnak, amelyek percek alatt képesek feltölteni az elektromos autók akkumulátorait.

Neked ajánljuk
A Ford 2022-ig egymillió villanyautót értékesítene Európában Folyamatosan nő az elektromos töltőpontok száma Tévéműsorban gyűjtenének pénzt egymillió fa ültetéséhez Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam