2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó elérhető áron? A Dacia már dolgozik rajta

A villanyautóknak rengeteg pozitív előnyük van, főleg most, hogy idehaza is egyre több elektromos töltőpontot telepítenek. A zéróemissziós járgányok ára azonban még sokaknak gondot okoz. A Dacia azonban hamarosan megoldhatja a problémát. 

A Dacia 2020–2021-ben minden bizonnyal elindítja a 100 százalékig elektromos modellek gyártását – az első prototípus a Daily Express napilap beszámolója szerint már 2019-ben debütálhat. 

A brit újság szerint sok vásárló panaszkodik az elektromos autók magas árára. A Dacia hamarosan megoldhatja ezt a problémát:

az elektromos Dacia első változata nem lesz drága.

Már nem kell sokat várni a megfizethető, kipufogó nélküli Daciára Fotó: Pixabay

A járgány a hírek szerint olyan akkumulátorral rendelkezik majd, amely egy töltéssel 160 kilométer távolság megtételére képes, tehát kiválóan alkalmas napi használatra, például a munkahelyre történő bejárásra.

A 2019-es év nagyon izgalmas időszak lesz az elektromosautó-gyártás szempontjából. Az ágazat sok szereplője készül új, nagyobb futótávolságokra képes, elfogadhatóbb árú modellek kibocsátására.

Neked ajánljuk
7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain Óriási az érdeklődés az elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat iránt Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: civishir.hu
Vissza
Hírfolyam