2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy melyik villanyautó a legnépszerűbb idehaza?

A nagyobb márkák is felismerték, hogy az autóiparban a zéró emissziós járgányok írják a jövőt. A népszerűségi lista élére azonban nem könnyű felkerülni. Vajon Magyarországon melyik villanyautónak van a legnagyobb keletje? 

A tavaly forgalomba helyezett 2143 tisztán elektromos autónak 59,9 százalékát adták el újként Magyarországon, a többi feltehetőleg használtként érkezett az országba. Ezek közül

döbbenetesen sok, 628 volt Nissan Leaf, ami az összes újonnan eladott autó majdnem fele (48,9 százalék).

Magyarországon a Nissan Leaf a legnépszerűbb villanyautó Fotó: Nissan

A toplista következő helyére azoknak a német gyártóknak a termékei kerültek, amelyek rendelkeznek kellő gyártási kapacitással, hogy kielégítsék az igényeket. Hiába jó autó a Hyundai Ioniq, ha csak bizonytalan várakozási idő után lehet hozzájutni. Ennek ellenére befutott az 5. helyre.

A Renault Zoe helyezése kissé meglepetés, hiszen látszólag gyártani is tudják, a fogyasztása és a tölthetősége is egészen jó, mégsem tudta nagy számban meggyőzni tavaly a magyar vevőket.

Villanyautósok rangsora Fotó: Villanyautósok

Az autók rangsoránál azonban sokkal érdekesebb a visegrádi négyek rangsora, ahol Magyarország toronymagasan vezet az új elektromosautó-eladások tekintetében.

Tavaly nálunk több tisztán elektromos autó fogyott, mint Csehországban és Lengyelországban együttvéve, és több mint négyszer annyi, mint Szlovákiában. Fontos azonban kiemelni, hogy ezek a számok nem tartalmazzák sem az újonnan eladott plug-in hibrideket, sem pedig az országba használtan érkező tisztán elektromos és plug-in hibrid autókat. 

Neked ajánljuk
Európa lehagyta Kínát az elektromobilitás piacán Áprilisban idehaza a villanyautó volt a menő A hollandok hisznek a napelemes autó sikerében Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam