2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó-töltés: árat emelt a Tesla

Nemrég bejelentette a Tesla, hogy 33 százalékkal megemeli a Superchargerek árait. Az új díjszabás ellen sokan felháborodtak, ezért a híres villanyautó-márka végül kénytelen volt mérsékelni a tarifákon. 

A Tesla töltőhálózatának eddigi legnagyobb emelését hajtotta végre a napokban, amikor is átlagosan 33 százalékkal emelkedtek az árak. Az új rendszerben ráadásul állomásonként más-más díjazást alkalmazhatnak.

Az amerikai Superchargerek többségénél (átszámítva) bruttó 90-100 forintra, Európában pedig 95-105 forintra, míg hazánkban kilowattonként 81 forintra emelkedtek az árak az előző hét végén.

A megnövekedett bevételekből a hálózat üzemeltetését, bővítését és fejlesztését fedezné a Tesla.

A Tesla kénytelen volt mérsékelni az árakat Fotó: Pixabay

Azonban valószínűleg a vártnál sokkal nagyobb ellenállásba ütközött az akció, ezért most 10 százalékkal mérsékelték az árakat.

A villanyautósok azt írják, hogy a sormási és a győri villámtöltőnél jelenleg  73,24 forintot kell fizetni, az európai árakat itt lehet megtekinteni. 

A Tesla-árakról idén már egyszer az új autók esetében is beszámoltunk: Elon Musk ugyanis nemrég bejelentette, hogy már nem vesznek fel rendeléseket a legolcsóbb, alapfelszereltségű Model S és Model X típusokra.

Neked ajánljuk
A Panasonicnak köszönhetően nőhet a Teslák hatótávja A Mercedes ígéretet tett arra, hogy felülmúlja a Teslát A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam