2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó-töltés: árat emelt a Tesla

Nemrég bejelentette a Tesla, hogy 33 százalékkal megemeli a Superchargerek árait. Az új díjszabás ellen sokan felháborodtak, ezért a híres villanyautó-márka végül kénytelen volt mérsékelni a tarifákon. 

A Tesla töltőhálózatának eddigi legnagyobb emelését hajtotta végre a napokban, amikor is átlagosan 33 százalékkal emelkedtek az árak. Az új rendszerben ráadásul állomásonként más-más díjazást alkalmazhatnak.

Az amerikai Superchargerek többségénél (átszámítva) bruttó 90-100 forintra, Európában pedig 95-105 forintra, míg hazánkban kilowattonként 81 forintra emelkedtek az árak az előző hét végén.

A megnövekedett bevételekből a hálózat üzemeltetését, bővítését és fejlesztését fedezné a Tesla.

A Tesla kénytelen volt mérsékelni az árakat Fotó: Pixabay

Azonban valószínűleg a vártnál sokkal nagyobb ellenállásba ütközött az akció, ezért most 10 százalékkal mérsékelték az árakat.

A villanyautósok azt írják, hogy a sormási és a győri villámtöltőnél jelenleg  73,24 forintot kell fizetni, az európai árakat itt lehet megtekinteni. 

A Tesla-árakról idén már egyszer az új autók esetében is beszámoltunk: Elon Musk ugyanis nemrég bejelentette, hogy már nem vesznek fel rendeléseket a legolcsóbb, alapfelszereltségű Model S és Model X típusokra.

Neked ajánljuk
Használni fogja a visszapillantó fölé szerelt kamerát a Tesla Ismét óriási siker a pályázat, a technikai feltételek javulhatnak A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam