2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nocsak! A villanyautózás összehozza a két riválist?

Mi példázza a legjobban a villanyautózás jövőbeni uralmát? Egyebek mellett az, hogy még a legnagyobb autógyártók is képesek összeállni azért, hogy közösen viseljék az önvezetés, valamint az elektromos járgányok bevezetésének költségeit. A hírek szerint a két nagyágyú, a BMW és a Mercedes is szövetkezne.

A német Handlesblatt gazdasági lap birtokába érdekes információk jutottak a BMW és a Mercedes közötti tárgyalásokról.

Az állítólagos egyeztetések elsődleges célja az önvezető technológiák közös fejlesztése.

Közös fejlesztésekbe kezd a BMW és a Mercedes? Fotó: Pixabay

Bár Stuttgart és München rivalizálása legendás, mind a két cég úgy látja, hogy közösen jobban fel tudnák venni a versenyt a többiekkel.

A cikk szerint az elgondolás mögött az is ott van, hogy egyik oldalon a Szilícium-völgy óriásai, mint a Waymo (Google) vagy az Uber, másik oldalon pedig az új szövetségek, mint például a VW és a Ford nemrég bejelentett együttműködése nyomás alá helyezte a két német márkát. Úgy látják, hogy még irdatlan mennyiségű pénzt kell a kutatásokba lapátolniuk, és ez együtt könnyebb lenne. Az együttműködés része lenne a szabadalmaik megosztása, közös ipari szabványok kifejlesztése és a költségek közös viselése is.

Neked ajánljuk
Így hasít a világ leggyorsabb villanyautója Újabb villanyautókkal bővülhet a Kia kínálata Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam