2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nico Rosberg: a Forma–1 sem maradhat benzinmotoros

Nico Rosberg megdöbbentő kijelentést tett: a világbajnok autóversenyző szerint elkerülhetetlen, hogy a közeljövőben elektromos hajtásra térjen át a Forma–1, főleg azért, mert már zéró emisszióval is egyre nagyobb teljesítményt lehet elérni.

Nico Rosberg 2016-ban megnyerte a világbajnoki címet, majd visszavonult, de a Forma–1-től azóta sem szakadt el igazán. Vannak persze más érdekeltségei is: befektetőként a Formula–E-ben is érdekelt (az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágról itt és itt is írtunk már).

Rosberg úgy érzi, nem életszerű, hogy a Forma–1-ben megmaradjanak a benzinmotorok. 

Rosberg: Az F1-nek elektromossá kell válnia Fotó: nicorosberg.com

„Amíg Forma–1-es pilóta voltam, csak arra koncentráltam, amit csinálok, de amikor befejeztem, fel kellett tennem a kérdést magamnak: és mi a helyzet egyébként világban?”

– mondta Rosberg, aki azt is kiemelt: ha az egész világon elektromos vagy hidrogénhajtású autókat árulnak, a Forma–1 sem maradhat benzinmotoros. Ennek semmi értelme. Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor váltani kell.

„Két évvel ezelőtt még mindenki lesajnálta az elektromos autókat, de manapság már a legőrültebb benzinvérűek is egyre nyitottabbak a technológia iránt”– fogalmazott a világbajnok.

Neked ajánljuk
2022-ig adómentesen lehet Kínában villanyautót vásárolni Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam