2019. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nico Rosberg: a Forma–1 sem maradhat benzinmotoros

Nico Rosberg megdöbbentő kijelentést tett: a világbajnok autóversenyző szerint elkerülhetetlen, hogy a közeljövőben elektromos hajtásra térjen át a Forma–1, főleg azért, mert már zéró emisszióval is egyre nagyobb teljesítményt lehet elérni.

Nico Rosberg 2016-ban megnyerte a világbajnoki címet, majd visszavonult, de a Forma–1-től azóta sem szakadt el igazán. Vannak persze más érdekeltségei is: befektetőként a Formula–E-ben is érdekelt (az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágról itt és itt is írtunk már).

Rosberg úgy érzi, nem életszerű, hogy a Forma–1-ben megmaradjanak a benzinmotorok. 

Rosberg: Az F1-nek elektromossá kell válnia Fotó: nicorosberg.com

„Amíg Forma–1-es pilóta voltam, csak arra koncentráltam, amit csinálok, de amikor befejeztem, fel kellett tennem a kérdést magamnak: és mi a helyzet egyébként világban?”

– mondta Rosberg, aki azt is kiemelt: ha az egész világon elektromos vagy hidrogénhajtású autókat árulnak, a Forma–1 sem maradhat benzinmotoros. Ennek semmi értelme. Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor váltani kell.

„Két évvel ezelőtt még mindenki lesajnálta az elektromos autókat, de manapság már a legőrültebb benzinvérűek is egyre nyitottabbak a technológia iránt”– fogalmazott a világbajnok.

Neked ajánljuk
Vajon milyen lesz a Honda Urban EV? Kínában is nőtt a villanyautók iránti kereslet Formula-E: videón a marrakesi futam legjobb pillanatai Már lehet regisztrálni az idei „TeSzedd!” -re Mi fán terem az erdő? 1–3. rész
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam