2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európát is meghódítaná a megfizethető kínai villanyautó

A kínai autógyártók hazai pályán megállják a helyüket, de viszonylag olcsó áraik miatt az európai piacot is könnyen meghódíthatják. A legújabb jelentkező a sanghaji székhelyű Aiways, mely a Genfi Autószalonon mutatja majd be a sorozatgyártásra szánt tisztán villanyos SUV-ját. 

Az ötüléses U5 ION-ba egy folyadékhűtéses 63 kWh kapacitású akkupakk kerül, amellyel 460 kilométer körüli hatótávot ígér a gyártó. A meghajtást egy 140 kW-os villanymotor végzi 315 Nm nyomatékkal.

Kínában az autó nagyjából 200 ezer jüanról indul (8,7 millió forint), amiért cserébe biometrikus azonosítást is kapunk, de pluszpénzért 100 kilométerrel nagyobb hatótávot is kérhetünk az aksi kibővítésével. Az Aiways villanyautója hazai terepen a NIO ES8-as közvetlen ellenfeleként kerülhet piacra, főleg mert még a megjelenése is kísértetiesen hasonlít rá.

Hogy a startup miként szeretne berobbanni Európába, hány autó gyártásával számol, és mennyibe kerül majd az európai vásárlók számára, egyelőre nem lehet tudni. Idővel ez is kiderül.

Neked ajánljuk
A Land Roverekről is lekerülhet a kipufogó Hamar elkapkodták a villany-Mustangokat A Mercedes megmutatta, hogy mennyi szén-dioxidba kerül egy EQC legyártása Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében A karácsony az ajándékozás és az adományozás ideje...
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam