2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez rázós lesz! Jön az Extreme E

Északi-sarkvidék, Himalája és Szahara –  egyebek mellett ezeken a zord tájakon csapnak össze az elektromos terepjárók legújabb zéróemissziós versenyén. Az Extreme E azonban nem csupán a nézők szórakoztatását szolgálja: az ember által végzett pusztításra is felhívja a figyelmet. 

Az Extreme E indulását nemrégiben  a Formula–E megálmodói jelentették be. A megmérettetés azonban nem csak a sebességről szól.

„Határozottan hiszem, hogy az

Extreme E segíthet a világot fenntarthatóbbá tenni. Van egy álomcsapatunk, amely ezt az ambíciót valóra is váltja”

– mondta Alejandro Agag, a Formula–E és az új off-road versenysorozat egyik vezérigazgatója.

Mint kiderült, 12 csapat fog egymás ellen versenyezni, melyek mindegyike egy SUV-t küld harcba a nagyjából 6-10 kilométer hosszú pályákon. A készítők hangsúlyozzák, hogy a versenyzők nem egyenként fognak küzdeni a legjobb időért, mint a raliban, hanem fej-fej mellett csapnak össze a győzelemért egy többfordulós rendszerben, melyből a legjobb négy csapat kerül a végső, kieséses szakaszba.

Egyelőre nem tudni, mely autógyártók csatlakoznak a programhoz, de az kiderült, hogy a széria fő támogatója a Continental Tyres, valamint a nióbiumtermékek legfontosabb beszállítója, a CBMM lesz.

A verseny világszerte követhető lesz, ám nem a hagyományos formában, hanem egyfajta dokumentum-sport műfajban. Erre azért van szükség, hogy

a nézők ne csupán az elektromos SUV-k párharcát lássák, hanem az adott helyszínt és az általa elszenvedett negatív antropogén hatásokat is jobban megismerhessék.

 Az Extreme E 2021 januárjában indul, de a legelső prototípusok tesztelése állítólag már idén júliusban megkezdődik.

Neked ajánljuk
Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is Ha ezt kitalálja, kap egy Tesla Model 3-at és akár 225 millió forintot Villanyriskákra vált az Amazon Indiában A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam