2020. május 30., Janka, Zsanett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elfogyott az összes Mercedes-Benz EQ C

Hamar elkapkodták a Mercedes-Benz EQ C modelleket: a Daimler vezérigazgatója ugyanis a Welt lapnak elárulta, hogy a járgányból az összes, 2019-re tervezett darabot megrendelték, és valószínűleg 2020-ra is hamarosan kifogy az elektromos sportterepjáróból a gyártó.

A britek az elmúlt napokban szembesültek vele, hogy ha Kia e-Nirót (a Robert de Niróról elnevezett autóról itt írtunk bővebben) szeretnének, akkor valószínűleg az év végéig kell várniuk a megrendelés újbóli megnyitására, ami után több hónapnyi türelemre lesz szükségük az elektromos crossover kiszállításáig. 

A Nissan által közölt adat, miszerint az Európába allokált 62 kWh-s LEAF kétharmada egy hónap alatt elfogyott, sem éppen azt mutatja, hogy a legyártott villanyautóknak a raktárban kellene porosodniuk. Ez a tendencia azonban a magasabb árú járművekre is igaz: a Mercedes-Benz EQ C-re legalább két évet kell várni, mivel az összes elkelt már. 

„Biztosak vagyunk benne, hogy nem leszünk képesek kielégíteni a keresletet 2019-ben, de valószínűleg 2020-ban sem. Mindent megteszünk viszont, hogy elérjük a maximális kapacitást”

közölte Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója.

A Mercedes-Benz EQ C-re már tavaly megnyílt az előrendelés, az viszont nem derült ki, hogy pontosan hány darab gurul ki évente a gyárból. Így tehát két dolog miatt nem lehet már venni a járgányból: vagy nagyon sokan akarnak maguknak egy elektromos Mercit, vagy csak azért fogyott el már két évre előre valamennyi darab, mert annyira keveset gyárt majd a vállalat.

Neked ajánljuk
Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió 15 perc és kész? Villámtöltéssel csábítana az új Hyundai 45 Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam