2019. november 21., Olivér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Berlin jelentős adókedvezménnyel támogatja az elektromos cégautókat

Berlin kiterjesztené az elektromos cégautók után járó adókedvezményt, hogy tovább növeljék a zéróemissziós járművek iránti keresletet, s ezáltal javuljon a levegő minősége is.  

Olaf Scholz német pénzügyminiszter bejelentése szerint a kedvezmények 2021-ben járnának le, de akár 2030-ig is érvényben lehetnek az elektromos és az olyan tölthető hibrid (plug-in hybrid) cégautókra, amelyek a maiaknál hosszabb távon képesek villanyüzemben működni.  

Mindez segít, hogy javuljon a levegő minősége, és elérhetővé váljanak a klímacélok –

emelte ki Scholz.

Egyre több helyen jár adókedvezmény a villanyautókra Fotó: Picryl

Az eddigi támogatások is segítették a tiszta autók németországi eladását, és a kereslet is nő, de tavaly az újonnan regisztrált járműveknek még mindig csak az egy százaléka volt elektromos. A kormány elismerte, hogy nem lesz meg a kitűzött cél, és 2020-ig nem lesz egymillió elektromos autó a német utakon. A kívánt mennyiséget a jelenlegi trendek alapján csak 2022-re érik el.

Neked ajánljuk
A német kormány a gyártókkal is megállapodott az elektromos autózás támogatásáról A Volvo Cars szerint a jövő elektromos Így néz ki a jövő villanyautója A Starbucks kedvezménnyel jutalmazza felkészült fogyasztóit Lehet az online vásárlás is környezetbarát?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam