2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Berlin jelentős adókedvezménnyel támogatja az elektromos cégautókat

Berlin kiterjesztené az elektromos cégautók után járó adókedvezményt, hogy tovább növeljék a zéróemissziós járművek iránti keresletet, s ezáltal javuljon a levegő minősége is.  

Olaf Scholz német pénzügyminiszter bejelentése szerint a kedvezmények 2021-ben járnának le, de akár 2030-ig is érvényben lehetnek az elektromos és az olyan tölthető hibrid (plug-in hybrid) cégautókra, amelyek a maiaknál hosszabb távon képesek villanyüzemben működni.  

Mindez segít, hogy javuljon a levegő minősége, és elérhetővé váljanak a klímacélok –

emelte ki Scholz.

Egyre több helyen jár adókedvezmény a villanyautókra Fotó: Picryl

Az eddigi támogatások is segítették a tiszta autók németországi eladását, és a kereslet is nő, de tavaly az újonnan regisztrált járműveknek még mindig csak az egy százaléka volt elektromos. A kormány elismerte, hogy nem lesz meg a kitűzött cél, és 2020-ig nem lesz egymillió elektromos autó a német utakon. A kívánt mennyiséget a jelenlegi trendek alapján csak 2022-re érik el.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam