2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megmutatta magát a SEAT első villanyautója

2020-tól a SEAT is csatlakozik azokhoz a márkákhoz, amelyek tisztán elektromos járműveket gyártanak – várhatóan ekkor kerül piacra az el-Born, amely Barcelona híres negyedéről kapta nevét; itt történt ugyanis a jármű fejlesztése és formaterveinek elkészítése.

Az el-Born a második elektromos autó a Volkswagen I.D.-ja után, amelynek alapját a MEB-platform adja.

A műszaki lehetőségek, valamint a gazdaságosabb és az egyszerűbb gyártás következtében

az első villanyjárgány nem csupán erős kezdés lesz a vállalat elektromobilitásról szóló törekvéseiben, de a SEAT reményei szerint  a modell a villanyautó-piacon is igazi úttörő lehet. 

A 64 kWh-s akkucsomaghoz 420 kilométeres hatótáv párosul a WLTP szerint, amelynek 80 százaléka alig 47 perc alatt megszerezhető DC-hálózaton a 100 kW-os töltés jóvoltából. A megfelelő energiagazdálkodást ráadásul egy hőszivattyú is segíti, amivel akár 60 kilométernyi hatótáv is megmenthető a hidegben. Ahogyan az akkumulátor tulajdonágai, úgy a motor teljesítménye is megengedi a széles körű használatot. A 150 kW-os (204 lóerős) motorral már nyugodtan kimerészkedhetünk a városból, sőt, a 7,5 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra sem fog veszélyes szituációkba sodorni minket utunk során.

Az el-Born egyébként erőteljesen hasonlít a Volkswagen I.D.-re, a fentebb említett okokból nyilvánvalóan ez nem véletlen, az autó eleje viszont kimondottan „teslásra” sikerült.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam