2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi autózás – Hat egyszerű lépésben

2018. január 25-én indította útjára új, az idő múlásával egyre népszerűbb szolgáltatását a MOL, a MOL Limo közösségi autói pedig már az első évben 3 millió kilométert tettek meg, 40 000 regisztrált Limo-felhasználóval a volánjaik mögött. De hogyan is működik a  közösségi autózás? 

Közösségi autóssá válni nem bonyolult, a MOL Limo honlapja hat egyszerű lépésben vezeti végig új felhasználóit a folyamaton, minden lépést rövid videóval is szemléltetnek.

Fotó: origo.hu/Hirling Bálint

1. Regisztrálj!

A regisztráció gyorsan megejthető a honlapon vagy az applikáción keresztül. Adataid rögzítése és jogosítványod fénymásolatának feltöltése után 24 órán belül visszajelzést kapsz. Ha mindent rendben találtak, máris aktív a profilod.

2. Keress egy kocsit, és foglald le!

Az applikáción keresztül tudsz autót foglalni. A térképen kék pont jelzi, hol tartózkodsz éppen, és láthatod a Limo-zónán belül parkoló szabad kocsikat is. A kiválasztott autóra kattintva megnézheted annak adatait. 20 percig tudod foglalni az autót, ez alatt törölheted is a foglalásod.

3. Vedd át, és ellenőrizd!

Indulás előtt két feladatod van, melyeket az applikációban tudsz végrehajtani. Kattints a Nyitás gombra, így kinyílik a központi zár! Mielőtt használatba vennéd a kocsit, ellenőrizd kívül-belül, és küldd el az értékelésed!

Fotó: mollimo.hu

4. Indulj!

Ha mindent rendben találtál, már útra is kelhetsz. A VW Up! járművek slusszkulcsát a kesztyűtartóban találod. Automata váltós autóban a kulcs elfordítását követően először lépj a fékre, majd a váltót tedd a P (parkolás) funkcióból D (előremenet) vagy R (hátramenet) állásba, végül engedd fel a féket! Manuális váltó esetén tedd egyesbe a váltót, és engedd ki a kéziféket! Elektromos autóban ülve egészen addig fordítsd a kulcsot, míg fel nem gyúl a műszerfal fénye!

5. Így parkolj!

A Limo-zónán belül bármelyik közforgalmi parkolóhelyen ingyen megállhatsz. Mivel a Limo-zónán kívül csak a jármű továbbfoglalása és a parkolódíj megfizetése esetén parkolhatsz, az autó azonnal jelzi, ha elhagytad a zónát. Automata VW járműben elektromos autó esetén tedd a váltót P (parkolás) állásba, benzines autó esetén pedig N állásba! Manuális váltós kocsiban tedd a váltót egyesbe, és húzd be a kéziféket! Mercedesben ülve a parkoláshoz nyomd be a váltókaron a P gombot, a motor leállításához pedig a STOP gombot!

6. Zárd le!

VW autóban húzd be a kéziféket, kapcsold le a világítást, vedd ki és tedd a kesztyűtartóba a kulcsot! Ha minden rendben, kialszik a kék LED. Mercedes autóban a STOP gomb után a kézifék automatikusan aktiválódik, a világítás pedig Auto üzemmódban a végén magától lekapcsolódik. Zárás előtt mindig ellenőrizd, hogy tiszta-e a jármű, nem maradt-e benne személyes tárgy, és hogy fel vannak-e húzva az ablakok! Ezután szállj ki, és csukd be az ajtót, erre az autó automatikusan lezár. Végül az applikációban kattints a Lakat ikonra! Ha rövid időre állsz meg, válaszd a várakozás opciót! VW autók esetében ilyenkor vagy magadhoz veszed a kulcsot, és a Zár gomb megnyomásával zársz, vagy az alkalmazásban a Várakozás gombra kattintasz. Ha Mercedest választottál, csak az utóbbira van lehetőség. Várakozáskor a bérlési díjnál kedvezőbb várakozási díjat számolnak fel.

Neked ajánljuk
A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A Mol megpályázta a magyarországi települési szilárdhulladék-kezelési szolgáltatások hosszú távú koncesszióját A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek Olvad a jég, költözik az Everest alaptábora
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam