2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig a Nissan Leaf a legnépszerűbb villanyautó

Immáron több mint 400 ezer Nissan Leaf rója a világ útjait – ez igazi rekordnak számít, hiszen eddig egyetlen villanyautó-márka sem tudott a népszerű modell nyomába érni. A Leafet választók száma ráadásul folyamatosan nő. 

A sikert tovább tetézi, hogy újabb piacokon lesz elérhető a Nissan sikermodellje: hat latin-amerikai országban az év első felében, és hét ázsiai és óceániai államban 2019 vége felé, egyre több ember számára megteremtve a lehetőséget a tisztább közlekedéshez.

Érdekesség, hogy a

Leafet vezető villanyautósok együttesen több mint 10 milliárd kilométert tettek meg, ami a japánok számításai szerint évente 3,8 millió hordó kőolaj felhasználását váltotta ki.

Ismét rekordot döntött a népszerű villanyautó Fotó: Nissan

2018-ban, megelőzve a Renault Zoét, a legkelendőbb e-autó volt a Leaf Európában (erről itt írtunk bővebben), a villanyautós mennyországként ismert Norvégiában pedig meghajtástól függetlenül vezette az eladási listát.

A Nissan szerint a Leaf csak az egyik tényező a sok közül, ami az elektromobilitás úttörőjévé teszi a vállalatot. A japánok folyamatosan dolgoznak a töltőhálózat fejlesztésén és a V2G-technológia tökéletesítésén csakúgy, mint az elhasználódott akkumulátorok újrahasznosításán, melyekből akár utcai lámpák is készülhetnek. 

Neked ajánljuk
Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója Prága lehet a villanyautósok kedvence? Dupláznak napelemből a magyar háztartások Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam