2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig a Nissan Leaf a legnépszerűbb villanyautó

Immáron több mint 400 ezer Nissan Leaf rója a világ útjait – ez igazi rekordnak számít, hiszen eddig egyetlen villanyautó-márka sem tudott a népszerű modell nyomába érni. A Leafet választók száma ráadásul folyamatosan nő. 

A sikert tovább tetézi, hogy újabb piacokon lesz elérhető a Nissan sikermodellje: hat latin-amerikai országban az év első felében, és hét ázsiai és óceániai államban 2019 vége felé, egyre több ember számára megteremtve a lehetőséget a tisztább közlekedéshez.

Érdekesség, hogy a

Leafet vezető villanyautósok együttesen több mint 10 milliárd kilométert tettek meg, ami a japánok számításai szerint évente 3,8 millió hordó kőolaj felhasználását váltotta ki.

Ismét rekordot döntött a népszerű villanyautó Fotó: Nissan

2018-ban, megelőzve a Renault Zoét, a legkelendőbb e-autó volt a Leaf Európában (erről itt írtunk bővebben), a villanyautós mennyországként ismert Norvégiában pedig meghajtástól függetlenül vezette az eladási listát.

A Nissan szerint a Leaf csak az egyik tényező a sok közül, ami az elektromobilitás úttörőjévé teszi a vállalatot. A japánok folyamatosan dolgoznak a töltőhálózat fejlesztésén és a V2G-technológia tökéletesítésén csakúgy, mint az elhasználódott akkumulátorok újrahasznosításán, melyekből akár utcai lámpák is készülhetnek. 

Neked ajánljuk
Jön az elektromos Opel Astra Ami nincs rendben az új autókkal Elektromos fagyis autóval gurul a Nissan a nyárba Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam