2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozták a Mercedes prémiumkisbuszát

A Genfi Autószalonon bemutatkozott a világ első villanymeghajtású prémium-MPV-je, a Mercedes-Benz EQV. A csúcskategóriás járgányban az EQ-széria dizájnelemei, a teljesen elektromos meghajtás tisztasága és a széles körű alkalmazhatóság is ötvöződik. 

Ahogy a neve is adja (Multi-Purpose Vehicle), a kisbusz megfelelő választás lehet akár egy össznépi kiruccanáshoz a családdal, sporteszközök szállításához vagy éppen nagyon fontos személyek és testőreik fuvarozásához.

A  jármű egy kis átalakítással egészen nyolc utasig kényelmes férőhelyet biztosít mindenkinek, hiszen az EQV aljába helyezett aksi nem vesz el helyet az utastérből.

A Mercedes-Benz ugyanakkor nem spórolt az akkucsomaggal, hiszen 100 kilowattórányi lítiumion aksi tárolja az energiát.

Az akku nagyjából 400 kilométeres hatótávot tesz lehetővé a WLTP szerint. Töltési teljesítményt nem árult el a gyártó, csupán annyit, hogy 100 kilométer 15 perc alatt betölthető az akkumulátorba, tehát nem kell aggódni az elvesztegetett idő miatt útjaink során. 

Neked ajánljuk
Ami nincs rendben az új autókkal Németország mint villanyautó-nagyhatalom? Hangot kapnak a villanyautók A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam