2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozták a Mercedes prémiumkisbuszát

A Genfi Autószalonon bemutatkozott a világ első villanymeghajtású prémium-MPV-je, a Mercedes-Benz EQV. A csúcskategóriás járgányban az EQ-széria dizájnelemei, a teljesen elektromos meghajtás tisztasága és a széles körű alkalmazhatóság is ötvöződik. 

Ahogy a neve is adja (Multi-Purpose Vehicle), a kisbusz megfelelő választás lehet akár egy össznépi kiruccanáshoz a családdal, sporteszközök szállításához vagy éppen nagyon fontos személyek és testőreik fuvarozásához.

A  jármű egy kis átalakítással egészen nyolc utasig kényelmes férőhelyet biztosít mindenkinek, hiszen az EQV aljába helyezett aksi nem vesz el helyet az utastérből.

A Mercedes-Benz ugyanakkor nem spórolt az akkucsomaggal, hiszen 100 kilowattórányi lítiumion aksi tárolja az energiát.

Az akku nagyjából 400 kilométeres hatótávot tesz lehetővé a WLTP szerint. Töltési teljesítményt nem árult el a gyártó, csupán annyit, hogy 100 kilométer 15 perc alatt betölthető az akkumulátorba, tehát nem kell aggódni az elvesztegetett idő miatt útjaink során. 

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Vezeték nélküli villanyautó-töltővel kísérleteznek a britek Célegyenesben a Model Y gyártása? Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam