2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy melyik országban adják el a legtöbb villanyautót?

Hatalmas sikernek örvendenek a villanyautók: elég arra gondolni, hogy a Genfi Autószalonon is az elektromos járgányok kapták a főszerepet. Az eladások világszerte folyamatosan nőnek, de vajon hol van a legnagyobb keletje a zéróemissziós kocsiknak? 

Az elektromos autók arányában nagy különbség van a világ országai között. Az évente eladott villanyjárgányok számát egymillió ilyen autóval messze Kína vezeti, de az új modelleken belüli részarány már valamivel alacsonyabb értéket, 4,44 százalékot mutat.

Az arányokat tekintve toronymagasan vezet Norvégia, ahol minden második eladott új autó elektromos.

A lista élén olyan északi országok állnak, mint Izland, Svédország, Hollandia vagy Finnország. Ezután következik Kína, ami megelőzi többek között Svájcot, Ausztriát, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat vagy Németországot. 

Ez a teljes lista: 

Norvégia toronymagasan vezet Fotó: statista
Neked ajánljuk
Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Újratöltés: a kobalt jelentős része visszanyerhető a villanyautó-akkumulátorokból Ha ezt kitalálja, kap egy Tesla Model 3-at és akár 225 millió forintot Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Malajzia sem lesz a világ szemétdombja
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam