2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy melyik országban adják el a legtöbb villanyautót?

Hatalmas sikernek örvendenek a villanyautók: elég arra gondolni, hogy a Genfi Autószalonon is az elektromos járgányok kapták a főszerepet. Az eladások világszerte folyamatosan nőnek, de vajon hol van a legnagyobb keletje a zéróemissziós kocsiknak? 

Az elektromos autók arányában nagy különbség van a világ országai között. Az évente eladott villanyjárgányok számát egymillió ilyen autóval messze Kína vezeti, de az új modelleken belüli részarány már valamivel alacsonyabb értéket, 4,44 százalékot mutat.

Az arányokat tekintve toronymagasan vezet Norvégia, ahol minden második eladott új autó elektromos.

A lista élén olyan északi országok állnak, mint Izland, Svédország, Hollandia vagy Finnország. Ezután következik Kína, ami megelőzi többek között Svájcot, Ausztriát, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat vagy Németországot. 

Ez a teljes lista: 

Norvégia toronymagasan vezet Fotó: statista
Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam